Παρήγαγε μέλι με… ξένα μελίσσια!

Μέσα σε δυο εβδομάδες είχε καταφέρει να ρημάξει στην κυριολεξία το μελισσοκομείο ενός 46χρονου στην ευρύτερη περιοχή της Αγιάς Λάρισας, ένας πονηρός που... έκλεβε λίγες- λίγες τις κυψέλες μαζί με τα σμήνη τους για να κάνει δική του παραγωγή.

Ο άτυχος μελισσοκόμος δεν προλάβαινε να καταγγέλλει τις κλοπές στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, αλλά τελικά ο δράστης συνελήφθη επ’ αυτοφώρω. Πρόκειται για έναν 60χρονο ο οποίος εντοπίστηκε τη στιγμή που μετέφερε με το Ι.Χ. φορτηγό του δύο κυψέλες μελισσών, τις οποίες είχε μόλις κλέψει από το μελισσοκομείο. Μάλιστα, είχε κατασκευάσει πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, τις οποίες είχε τοποθετήσει στο όχημα που κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς κλοπιμαίων.

Κατά την προανάκριση, ο δράστης ομολόγησε ότι σταδιακά από τις 26 Μαρτίου είχε αρπάξει από το ίδιο μελισσοκομείο άλλες 37 κυψέλες μαζί με τα μελίσσια τους και υπέδειξε το σημείο όπου τις είχε κρύψει, ώστε να επιστραφούν στον ιδιοκτήτη τους. Ο 60χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας που του απήγγειλε κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για παράβαση της νομοθεσίας περί ζωοκλοπής και πλαστογραφία.

Αναγνώστες