Πως οι γόνοι δύο ιστορικών στελεχών της Αριστεράς κατεβαίνουν στις εκλογές με «Ποτάμι» και Καμίνη

Τα παιδιά δύο ηγετικών προσώπων στο χώρο της ανανεωτικής Αριστεράς, ακολουθούν την διαδρομή που χάραξαν οι πατεράδες τους και εισέρχονται στον στίβο της πολιτικής, αλλά σε νέες και διαφορετικές παρατάξεις.

Ο λόγος για τον... Μίλτο Κύρκο, γιο του Λεωνίδα Κύρκου, ο οποίος είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το «Ποτάμι» και τον Λευτέρη Παπαγιαννάκη, γιος του πρόωρα χαμένου Μιχάλη Παπαγιαννάκη, ο οποίος θα συνδράμει την προσπάθεια του Γιώργου Καμίνη για τον δήμο της Αθήνας.

Οι γιοι των δύο αείμνηστων ηγετών της Αριστεράς και παρατάξεων που οδήγησαν στον σημερινό σχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ, εξηγούν στο «Εθνος της Κυριακής» την απόφασή τους να κατέβουν στην πολιτική, αλλά μακριά από την φυσική θέση των πατεράδων τους.


Ο Μίλτος Κύρκος αναφέρει στην εφημερίδα για την υποψηφιότητά του με το Ποτάμι «Είμαι επιστημονικός συνεργάτης του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σπύρου Δανέλη και ξανασυνάντησα τον Σταύρο Θεοδωράκη όταν μια μέρα συνάντησε τον Σπύρο για θέματα της Ε.Ε. Εκεί πρότεινα να βοηθήσω στην ελπίδα του Ποταμιού. Και λέω ότι τον ξανασυνάντησα γιατί τον γνώριζα από την τελευταία συνέντευξη που είχε δώσει ο Λεωνίδας στον Σταύρο πριν πεθάνει. Μετά από λίγες ημέρες με πήρε τηλέφωνο ο Σταύρος και μου πρότεινε να μπω στο ευρωψηφοδέλτιο. Φυσικά και όχι, απάντησα. Πως σου ήρθε να μου το προτείνεις; Καλά σκέψου και το ξανακουβεντιάζουμε σε λίγες ημέρες, ήταν η απάντηση του Σταύρου Θεοδωράκη».

«Το ξανασκέφτηκα» αναφέρει ο γιος του Λεωνίδα Κύρκου και τονίζει ότι θέλησε να δώσει μια ευκαιρία στον εαυτό του και να κάνει πράξη «την πολιτική που μπορεί να φέρει αλλαγές στην ζωή των πολιτών εφαρμόζοντας συγκεκριμένες, υλοποιήσιμες και χρονικά προσδιορισμένες προτάσεις», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση γιατί δεν εντάχθηκε στον προεκλογικό αγώνα τη ΔΗΜΑΡ, της οποίας το πρώτο μέλος ήταν ο πατέρας του, ο Μίλτος Κύρκος απαντάει με μια αινιγματική φράση «Τη ΔΗΜΑΡ την αγαπώ. Οπως αγαπώ το Dolce, τον Μερακλή με τις πίτες στα Εξάρχεια, τον Βρούτο, τον Λεωνίδα. Το ότι δεν τους βλέπω πια δε σημαίνει πως τους ξέχασα».


Λευτέρης Παπαγιαννάκης: Εχω φυσική και σωματική αντίδραση σε κάθε τι παλαιοκομματικό

Από την πλευρά του, ούτε ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης ακολούθησε την πολιτική διαδρομή του πατέρα του, καθώς, το 2012 συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο επικρατείας των Οικολόγων Πρασίνων, ενώ πλέον κατεβαίνει ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιώργου Καμίνη. «Είμαι ευεργετημένος που είχα πατέρα τον Μιχάλη Παπαγιαννάκη. Προσπαθώ όμως να το διαχωρίσω και να αποκτήσω τη δική μου ταυτότητα», λέει στην εφημερίδα και τονίζει ότι «Εχω μία φυσική και σωματική αντίδραση σε κάθε τι το παλαιοκομματικό. Δεν μπορώ να χαιρετάω κάποιον χωρίς να τον γνωρίζω επειδή είμαι υποψήφιος. Μαζί με άλλους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους έχουμε σκεφτεί να δράσουμε από κοινού κατά την προεκλογική περίοδο για να μεταφέρουμε μία άλλη άποψη για την πολιτική»

Για τον Γιώργο Καμίνη τονίζει «Είναι το προφίλ του ανθρώπου που ταιριάζει στην Αθήνα αλλά και στις δικές μου απόψεις. Εβαλε τάξη στα οικονομικά του δήμου και θέλει η πόλη να λειτουργεί με κανόνες όπως πιστεύω και εγώ».

Αναγνώστες