Ένας στους έξι άνδρες δηλώνει θύμα βιασμού από γυναίκα – Τα ανατρεπτικά αποτελέσματα επιστημονικής έρευνας

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι είναι δυνατό μια γυναίκα να βιάσει έναν άνδρα. Το 18% των συμμετεχόντων δήλωσε πως η γυναίκα χρησιμοποίησε βία ώστε να τους αναγκάσει να κάνουν σεξ παρά τη θέλησή τους.

Η νέα έρευνα....
ανατρέπει τα δεδομένα για τη συναίνεση στο σεξ, τη σεξουαλική παρενόχληση και το φύλο. Η σχετική μελέτη στο επιστημονικό περιοδικό της Αμερικανικής Κοινότητας Ψυχολογίας Psychology of Men and Masculinity έδειξε ότι το 43% των ανδρών (μαθητές λυκείου και φοιτητές κολλεγίου) είχε κάποια εμπειρία «αθέλητης σεξουαλικής επαφής» και στο 95% των περιπτώσεων μια γυναίκα από το κοντινό τους περιβάλλον ήταν ο θύτης.

Από τους 284 συμμετέχοντες, ποσοστό 18% δήλωσε πως έχει κάνει μη συναινετικό σεξ έπειτα από χρήση βίας. Ποσοστό 31% ανέφερε λεκτικό σεξουαλικό εκφοβισμό και ποσοστό 26% ανέφερε «αθέλητη αποπλάνηση με σεξουαλικά θέλγητρα». Οι μισοί από τους συμμετέχοντες δήλωσαν πως τελικά έκαναν σεξ παρά τη θέλησή τους.

Όσον αφορά τις πρακτικές και βιολογικές επεκτάσεις του ζητήματος οι ερευνητές αναφέρουν πως είναι δυνατό για έναν άνδρα να επιτύχει τη στύση ακόμη κι αν στην πραγματικότητα δε θέλει να κάνει σεξ.

onmed.gr

Αναγνώστες