Ο Ηρακλής Κωστάρης πληρώνει «τα σπασμένα» του Χριστόδουλου Ξηρού

Παράπλευρη απώλεια της απόδρασης του Χριστόδουλου Ξηρού φαίνεται πως είναι ο Ηρακλής Κωστάρης, κρατούμενος στις Φυλακές Κορυδαλλού από τη σύλληψή του το 2002 για συμμετοχή στην οργάνωση «17 Νοέμβρη».

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών»..., εκτίει ποινή ισοβίων και κάθειρξης 23 ετών ενώ ο ίδιος χαρακτηρίζει την καταδίκη του «βαριά και άδικη» και «αναντίστοιχη ως προς την όποια σχέση με την υπόθεση της 17Ν». Είναι παντρεμένος, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών και εδώ και 12 χρόνια υπόδειγμα κρατουμένου. Δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα ούτε πειθαρχικό παράπτωμα. Οι υπεύθυνοι των φυλακών εκτίμησαν τη στάση του και τού παρείχαν όλα τα προβλεπόμενα ευεργετήματα, τα οποία ξαφνικά κόπηκαν.

Η σε βάρος του Κωστάρη τιμωρητική μεταχείριση ξεκίνησε μετά την απόδραση Ξηρού. Αρχικά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, μεταφέρθηκε από την ανοιχτή φυλακή ΚΑΥΦ στα υπόγεια ειδικά κελιά των γυναικείων φυλακών. Παράλληλα σταμάτησαν να του χορηγούνται εκπαιδευτικές άδειες που έπαιρνε για πέντε 6μηνα κι έτσι έχασε, λόγω απουσιών, υποχρεωτικά μαθήματα και εργαστήρια και κινδυνεύει να χάσει όλο το 6μηνο στο ΤΕΙ Πειραιά- Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών- Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών. Στο θέμα παρενέβη με επιστολές του προς τη διεύθυνση των φυλακών και ο πρόεδρος του τμήματος, παρακαλώντας τον διευθυντή των φυλακών «στα μέτρα των δυνατοτήτων που παρέχει ο νόμος» να διευκολύνει τον Κωστάρη να παρακολουθήσει το σύνολο των μαθημάτων του.

«Πληρώνω μόνο και μόνο επειδή ήμουν συγκατηγορούμενος το 2002 με τον Χριστόδουλο Ξηρό», λέει ο Κωστάρης στην εφημερίδα. «Καμία σχέση δεν έχω με τις επιλογές του. Το 2002 συνεργάστηκε με τις διωκτικές αρχές, έδωσε όσα ήξερε και δεν ήξερε, ακόμη και οικογένειά του συνέβαλε στις βαριές καταδίκες. (…) Ο Χριστόδουλος Ξηρός απέδειξε για ακόμα μία φορά ότι δεν φορά παντελόνια, έκανε ακόμα μία πράξη προδοσίας. Θυσίασε πρώην συγκατηγορούμενούς και εκατοντάδες φυλακισμένους με όσα προκάλεσε και προκαλεί η απόδρασή του».

Αναγνώστες