Αυξάνονται οι φτωχοί στην Κύπρο

Τριακόσιες ακόμα οικογένειες στην Κύπρο κατέφυγαν το Μάρτιο στα κοινωνικά παντοπωλεία και σε άλλους οργανωμένους φορείς για βοήθεια, ενώ οι προβλέψεις είναι ότι τον Απρίλιο οι αριθμοί ...θα αυξηθούν περαιτέρω.

Ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Γ. Γιαννάκης δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι αύξηση στα ποσοστά της φτώχειας καταγράφηκε το Μάρτιο, ενώ και ο Απρίλιος φαίνεται να βαδίζει προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο κ. Γιαννάκης σημείωσε ότι τα επίπεδα της ανεργίας που ανέρχονται πλέον σε ποσοστό 17% δίνουν το στίγμα τους και στον αριθμό περισσοτέρων οικογενειών που προσφεύγουν για βοήθεια για να ικανοποιήσουν τις βασικές τους ανάγκες επιβίωσης.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε, για το Μάρτιο υπήρξε μια αύξηση ενός αριθμού 300 περισσοτέρων οικογενειών που κατέφυγε στα κοινωνικά παντοπωλεία και σε άλλους οργανωμένους φορείς που παρέχουν βοήθεια.

Ο αριθμός των οικογενειών που χρήζουν τώρα βοήθειας ξεπερνά τις 13.500, ενώ μεταξύ τους περιλαμβάνονται και 13.000 παιδιά. Ο Επίτροπος Εθελοντισμού κάνει έκκληση προς την κυπριακή κοινωνία όπως συνδράμει με οποιονδήποτε τρόπο ώστε όλοι οι συνάνθρωποι μας να έχουν τα βασικά αγαθά τώρα τις γιορτές του Πάσχα.

Τρόφιμα και άλλα είδη μπορούν να δίνονται στα κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικές οργανώσεις και στην Εκκλησία. “Για το Πάσχα αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να εμπλουτίσουμε με επιπρόσθετα είδη τροφίμων τη βοήθεια ώστε όλες οι οικογένειες να έχουν ένα παραδοσιακό Πάσχα. Εννοούμε περισσότερο κρέας, σοκολατένια αυγά κ.λπ.”, σημείωσε.

Αναγνώστες