Νέα εκδοχή για τις τελευταίες λέξεις που ειπώθηκαν από το πιλοτήριο του Boeing

Οι αρχές της Μαλαισίας έδωσαν την Τρίτη μια νέα εκδοχή για το ποιες ήταν οι τελευταίες λέξεις που ειπώθηκαν από έναν εκ των πιλότων του αγνοούμενου Boeing των Malaysia Airlines προς τον πύργο ελέγχου.

Σύμφωνα με την... αρχή πολιτικής αεροπορίας οι τελευταίες λέξεις που ειπώθηκαν ήταν «Καληνύχτα, 370», αλλάζοντας έτσι την προηγούμενη απόδοση της τελευταίας επικοινωνίας που έλεγε κάτι το πιο καθημερινό «Εντάξει, καληνύχτα».

Η διόρθωση της επίσημης απόδοσης των τελευταίων λέξεων έγινε την ώρα που οι αρχές της Μαλαισίας αντιμετωπίζουν σφοδρή κριτική για το χειρισμό της εξαφάνισης του αεροσκάφους, ειδικά από τις οικογένειες των Κινέζων επιβατών της πτήσης MH370, οι οποίοι κατηγορούν τη Μαλαισία ότι έχει χειριστεί με λάθος τρόπο τις έρευνες κι αποκρύπτει πληροφορίες.

«Θα θέλαμε να επιβεβαιώσουμε ότι η τελευταία συζήτηση που έχει καταγραφεί μεταξύ του πύργου ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας και του πιλοτηρίου έγινε στις 01:19 (ώρα Μαλαισίας) και είναι «Καληνύχτα 370» δήλωσε με ανακοίνωση που εξέδωσε το τμήμα πολιτικής αεροπορίας.

Ο πρεσβευτής της Μαλαισίας στην Κίνα είχε πει στις οικογένειες των Κινέζων επιβατών στο Πεκίνο στις 12 Μαρτίου, 4 ημέρες μετά την εξαφάνιση του αεροσκάφους, ότι οι τελευταίες λέξεις που ειπώθηκαν ήταν «Εντάξει, καληνύχτα».

Αναγνώστες