Σκηνικό «Κριμαίας» ετοιμάζει στη Θράκη η Άγκυρα με «Δούρειο Ίππο» το DEB

Γράφει ο Γιάννης Κοκκινίδης

Σε πλήρη κινητοποίηση έχει τεθεί το μειονοτικό κόμμα «DEB» των τουρκόφωνων της Θράκης εν όψει των ευρωεκλογών καθώς επιδιώκει και εκφράζει τη σιγουριά ότι θα αποκτήσει ισχυρή...δύναμη μέσα από τη κάλπη και στη συνέχεια στις Βρυξέλλες.

Καλεί σε συσπείρωση όλα τα μέλη της. Διαμηνύει σε όσους αμφιταλαντεύονται να ανέβουν στο άρμα του «DEB» καθώς θα είναι οι μόνοι νικητές τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις αυτοδιοικητικές. Από τη στιγμή που δεν επιτεύχθηκε να μπουν οι «Γκρίζοι Λύκοι» από το «παράθυρο», μέσω του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ , και να καταλάβουν την επομένη των εκλογών επίσημες διοικητικές θέσεις στη Θράκη ώστε να με το μανδύα του... θεσμικού να στήσουν σκηνικό Κριμαίας στην περιοχή έριξαν τις μάσκες τους και κινούνται προκλητικά.

Το τουρκικό προξενείο εκτίμησε ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και για πρώτη φορά «κατεβάζει» το αυτονομιστικό μειονοτικό συνδυασμό DEB του οποίου ιδρυτής ήταν ο εξτρεμιστής μουσουλμάνος βουλευτής Αχμέτ Σαδίκ το 1989. Το εν λόγω κόμμα παρέθεσε γεύμα προς τους υποψήφιους δημάρχους Αρριανών, Ιάσμου και Μύκης και υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση...

Στο γεύμα, σύμφωνα με τα τουρκικά νέα, μετείχαν ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, οι αντιπρόεδροι του κόμματος Οζάν Αχμέτογλου και Χασάν Χασάν, τα μέλη του Δ.Σ. του κόμματος Μουράτ Γιουνούς, Ισμαήλ Αχμέτ και Ραμαδάν Ντουμπάν, ο Αϊντίν Αχμέτ-σύμβουλος του προέδρου, ο νομικός σύμβουλος του κόμματος Ραίφ Ουστά, ο συντονιστής της κομματικής νεολαίας Ξάνθης Μουσταφά Σάργκο, ο δήμαρχος και επίσης υποψήφιος δήμαρχος Αρριανών Ιμπραήμ Σερίφ, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αρριανών Σααντετίν Χουσεΐν και Ριντβάν Αχμέτ, ο δήμαρχος και υποψήφιος δήμαρχος Ιάσμου Ισμέτ Καντί, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Ιάσμου, Ερντογάν Σαίτ, Μπιλγκέ Φιρχάτ, ο δικηγόρος Τσανέρ Ιμάμ, ο δήμαρχος και υποψήφιος δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Μύκης Τζεμίλ Καμπζά, Μουσταφά Αγκά και Ριντβάν Ντελή Χουσείν.

Ο πρόεδρος του κόμματος Τσαβούς περιέγραψε στους καλεσμένους του τον λόγο για τον οποίο το DEB μετέχει στις εκλογές για το ευρωκοινοβούλιο. Ανέφερε πως δεν καλύφθηκε κάποια απόσταση στο θέμα της επίλυσης των θεμάτων της μειονότητας. Τόνισε ότι το κόμμα του έχει ολοκληρώσει την διαδικασία ανασύστασης του, συνεχίζει τις προσπάθειες του για να γίνει μέλος σε διεθνείς φορείς.

Μάλιστα τους είπε ότι πέρσι έγινε μέλος στην Ομοσπονδιακή Ένωση Ευρωπαϊκών Λαών (FUEN), και υπέβαλε αίτημα να γίνει μέλος στην Ελεύθερη Ευρωπαϊκή Συμμαχία. Ανέφερε πως η μειονότητα είναι υποχρεωμένη κινούμενη μέσα σε ενότητα και ομοψυχία, να μεταφέρει μέσω του εκλογικού καναλιού την παρουσία και τα θέματα της σε όλο τον κόσμο.

Στη συνέχεια μίλησε ο αντιπρόεδρος του κόμματος ο Οζάν Αχμέτογλου, ο οποίος είπε πως μειονοτικοί υποψήφιοι που κατεβαίνουν με άλλα κόμματα δεν έχουν καμία πιθανότητα να εκλεγούν, για αυτό όλες οι δυνάμεις της μειονότητας θα πρέπει να ενωθούν υπό την στέγη του DEΒ. Ο αντιπρόεδρος έδωσε γενικές πληροφορίες σχετικά με τις ευρωεκλογές και είπε πως αποτελούν μια ευκαιρία για να τραβηχτεί η προσοχή της Ε.Ε. και αυτών που μέχρι σήμερα αγνοούσαν τα θέματα της.

Και το ...εντυπωσιακό είναι, σύμφωνα με τα «τουρκικά νέα» πως οι υποψήφιοι δήμαρχοι ανέφεραν πως είδαν πολύ θετικά την απόφαση του DEB να μετάσχει στις ευρωεκλογές και εξέφρασαν την άποψη πως η μειονότητα σε αυτό το σημείο θα κινηθεί μέσα σε ενότητα και ομοψυχία.

Αποτελεί κοινό μυστικό ότι το Τουρκικό προξενείο στη Θράκη χρηματοδοτείται από την Άγκυρα ετησίως με το ποσό των 25.000.000 -30.000.000 για να μπορεί να υλοποιεί τα ιμπεριαλιστικά σχέδια της «μητέρας πατρίδας» στην ελληνική αυτή περιοχή και να εξαγοράζονται συνειδήσεις.

Είναι γνωστές οι επαφές και η υποστήριξη που παρέχει το εν λόγω τουρκικό προξενείο στις οργανώσεις και στους συλλόγους της Θράκη που φέρουν στην επωνυμία τους και τη λέξη «τουρκικό...» και στις εκδηλώσεις τους κυματίζει η σημαία της ....«αυτόνομης Δυτικής Θράκης». Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών μπροστά σε αυτές τις ανησυχητικές εξελίξεις φαίνεται πως παρακολουθεί ατάραχο και χωρίς να ιδρώνει... Με την τακτική της ανοχής που έχει υπάρξει δεκαετίες τώρα κανείς δεν ξέρει τι εκλογικό ποσοστό θα καταγράψει το το DEB στη Θράκη.
newpost.gr

Αναγνώστες