Ανακαλύψτε ποιο κόμμα σας ταιριάζει για τις ευρωεκλογές με το EUVox

Δεν ξέρετε τι να ψηφίσετε στις Ευρωεκλογές; Δεν γνωρίζετε ακόμη τι θέση έχουν τα κόμματα αυτά απέναντι σε πολλά σημαντικά πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα ή μήπως δεν ξέρετε ποιος είναι εκείνος ο πολιτικός ο οποίος εκφράζει καλύτερα τις ιδέες σας...;

Το EUVox, μια διαδικτυακή πλατφόρμα ήρθε για να δώσει τη δυνατότητα στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους περισσότερων από 40 χωρών να βρουν ποιον θα ψηφίσουν.

Συγκεκριμένα, ο Ηλεκτρονικός Σύμβουλος Ψήφου, έχει ως στόχο να βοηθήσει τους πολίτες της ΕΕ να διαμορφώσουν το πολιτικό τους προφίλ και σύμφωνα με τον επικεφαλής του Γραφεϊου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Λεωνίδα Αντωνακόπουλο, πρόκειται για ένα πρωτότυπο ακαδημαϊκό εργαλείο, το οποίο βοηθάει τον Ευρωπαίο πολίτη να αυτοπροσδιοριστεί ιδεολογικά, αξιακά και πολιτικά.

Η διαδικτυακή πλατφόρμα αναπτύχθηκε από την εταιρεία Kieskompas και τον ακαδημαϊκό οργανισμό PreferenceMatcher και έχει 30 ερωτήσεις που απαντώνται μέσα στα λίγα λεπτά σε μια κλίμακα από το «Συμφωνώ απόλυτα» ως το «Διαφωνώ απόλυτα».

Οι θέσεις που παίρνει ο χρήστης παρατίθενται σε σύγκριση με εκείνες των πολιτικών κομμάτων της χώρας από την οποία προέρχεται, αλλά και προαιρετικά με την υπόλοιπη Ευρώπη. Αυτή η σύγκριση βρίσκει τη θέση του στον ευρωπαϊκό πολιτικό χάρτη.

Το εργαλείο έχει συγχρηματοδοτηθεί από τη Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (τομέας ιντερνετικών δραστηριοτήτων και διαδικτυακών μέσων, 2014). Τα δεδομένα από τη χρήση της εφαρμογής μέχρι και τη μέρα των ευρωεκλογών θα αξιοποιηθούν σε ακαδημαϊκές έρευνες και αναλύσεις που θα ακολουθήσουν.

Σημειώνεται ότι οι απαντήσεις στο EUvox είναι εντελώς ανώνυμες.

Δείτε εδώ τον ηλεκτρονικό σύμβουλο ψήφου «EUvox»

Αναγνώστες