Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πιστεύουν πως αν ξεκινήσουν τρέξιμο (ειδικά τώρα που έχει γίνει trend και ο κόσμος έχει εξοικειωθεί επιτέλους μαζί του) και κάνουν...τακτικά μέσα στην εβδομάδα τα χιλιόμετρά τους, θα αποκτήσουν και ένα τέλεια γυμνασμένο σώμα. 

Οι γυμναστές όμως, έχουν μια αντίρρηση σε αυτό το σημείο. Το τρέξιμο, όπως και όλες οι cardio ασκήσεις, είναι ένα εξαιρετικό και απαραίτητο κομμάτι της προπόνησης που πρέπει να κάνεις, όχι όμως το μοναδικό. Το μόνο που καταφέρνεις κάνοντας μόνο cardio είναι να «μαζέψεις», χάνοντας τα περιττά κιλά. 
Θα έχεις, δηλαδή, ακριβώς το ίδιο σώμα, με τις ίδιες ατέλειες, απλά σε μικρότερο μέγεθος. 

Για αυτό και είναι απαραίτητες οι ασκήσεις ενδυνάμωσης, οι ασκήσεις δηλαδή με βάρη και αντιστάσεις, οι οποίες θα γραμμώσουν όλες τις περιοχές του σώματός σου, θα το κάνουν πιο «σφιχτό» και εν τέλει θα εξαφανίσουν κάθε προβληματικό σημείο που σου προκαλεί ανασφάλεια.

 Φρόντισε λοιπόν να μην αφιερώνεις όλη σου την προπόνηση σε ένα είδος άσκησης, αλλά να τα συνδυάζεις όλα μαζί σε ίσες ποσότητες και με συχνές εναλλαγές. Τα αποτελέσματα θα είναι άμεσα και άκρως ικανοποιητικά.

Αναγνώστες