Βρήκε στις τουαλέτες καναλιού 100.000 δολάρια και του τα... χάρισαν!

Θα μπορούσε να είναι σενάριο ταινίας. Αλλά συνέβη στην πραγματική ζωή. Ένας εργαζόμενος βρήκε 100.000 δολάρια στις τουαλέτες τηλεοπτικού σταθμού...
παρέδωσε τα χρήματα και στο τέλος, ανταμείφθηκε και μάλιστα πλουσιοπάροχα! 

Πρωταγωνιστής της ιστορίας μας ο Τσαμίντου Αμαρτσίγκ, επιστάτης καθαρισμού του τηλεοπτικού καναλιού «9» της Μελβούρνης. Ο Αμαρτσίγκ καθάρισε, όπως κάθε μέρα, τις τουαλέτες του σταθμού όταν σε έναν κάδο βρήκε περισσότερα από 100.000 δολάρια. 

Δεν το σκέφτηκε πολύ: κάλεσε τους προϊσταμένους του και την αστυνομία. Αμέσως, άρχισαν οι έρευνες για να βρεθεί αυτός που άφησε τα χρήματα στην τουαλέτα. Αλλά κανείς δε βρήκε άκρη!

"Αισθάνομαι πολύ πολύ τυχερός! Δε θα τα σκορπίσω" είπε ο Αμαρτσίγκ στη Herald Sun της Αυστραλίας Οι υποψίες είχαν επικεντρωθεί στο πρόσωπο ενός άνδρα από το Σίδνεϊ, ο οποίος κατηγορούνταν για ξέπλυμα χρημάτων. Εκείνος, όμως, ισχυρίστηκε πως βρισκόταν χωρίς τη θέλησή του υπό την επήρεια ναρκωτικών και δεν είχε καμία γνώση για το χρηματικό ποσό. Πάλι δε βγήκε άκρη και η αστυνομία αναγκάστηκε να αποσύρει τις κατηγορίες. 

Αλλά τα χρήματα αναζητούσαν έναν κάτοχο. Έτσι, σχεδόν μετά από τρία χρόνια, ο Αμαρτσίγκ έλαβε ένα τηλεφώνημα. Τον ειδοποιούσαν πως το ποσό των 81,597 δολαρίων ήταν δικό του! Πρόκειται για το ποσό που προέκυψε από τα 100.000 δολάρια μετά την παρακράτηση του φόρου.

Το ποσό των 19.500 θα πάει στο κράτος, αποφάσισε το Ειρηνοδικείο της Μελβούρνης. Αλλά ο Αμαρτσίγκ ανταμείφθηκε για την καλή του πράξη.

Αναγνώστες