Σαουδική : Τους 126 έφτασαν οι νεκροί στη χώρα από τον κοροναϊό

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε σήμερα ότι έχουν εντοπιστεί στη χώρα 32 νέα κρούσματα του κοροναϊού MERS, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα στα...
463.

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του ιού χθες Τετάρτη και πέντε σήμερα. Πλέον ο απολογισμός των θυμάτων στη Σαουδική Αραβία από τη λοίμωξη αυτή είναι 126 νεκροί μετά την καταγραφή των πρώτων κρουσμάτων στη χώρα το 2012, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της χώρας.

Έντεκα από τα νέα κρούσματα καταγράφηκαν στη Τζέντα, 14 στο Ριάντ, ένα στη Νάτζραν και ένα στην Τάιφ. Εξάλλου υπήρξαν τέσσερα νέα κρούσματα στη Μεδίνα και ένα στη Μέκκα, τις ιερές πόλεις των μουσουλμάνων όπου αναμένεται να συρρεύσουν χιλιάδες προσκυνητές από όλο τον κόσμο τον Ιούλιο στη διάρκεια του Ραμαζανιού.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, δέκα από τα νέα κρούσματα ήταν σε ανθρώπους που είχαν έρθει σε επαφή με ασθενείς που είχαν διαγνωστεί ότι είναι φορείς του MERS.

Ο κοροναϊός MERS θεωρείται συγγενής ιός, περισσότερο θανατηφόρος αλλά λιγότερο μολυσματικός από τον ιό του SARS, του Σοβαρού και Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου που προκάλεσε 800 θανάτους παγκοσμίως το 2003.

Όπως ο ιός του SARS, προκαλεί λοίμωξη του αναπνευστικού και οι ασθενείς παρουσιάζουν πυρετό, βήχα και αναπνευστικά προβλήματα. Σε αντίθεση με τον ιό του SARS, ο ιός MERS προκαλεί και νεφρική ανεπάρκεια.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει προληπτική θεραπευτική αγωγή κατά του MERS.

Αναγνώστες