Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014: Σφηνάκια γνώσης και συναυλίες

Με «σφηνάκια» γνώσης (τρέχουσες ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες, δίκτυα υποστήριξης για νέους, γυναίκες, επιχειρηματίες, ερευνητές κ.α.), υπαίθριο εργαστήρι γλυπτικής και...συναυλίες με ελληνικά και ξένα συγκροτήματα, γιορτάζει η Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 την Ημέρα της Ευρώπης την Παρασκευή 9 Μαϊου.

Μάθε για την Ευρώπη σε 84 λεπτά!

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα διοργανώνουν την Παρασκευή, 9 Μαΐου 2014 στις 12:00 στο Block 33 (26ης Οκτωβρίου 33, Θεσσαλονίκη) την ετήσια εκδήλωση για την Ημέρα της Ευρώπης. 

Δώδεκα ομιλητές και ομιλήτριες με μόνο 7 λεπτά στη διάθεση τους ο καθένας/καθεμία, θα παρουσιάσουν τρέχουσες ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες και δίκτυα υποστήριξης για νέους, γυναίκες, επιχειρηματίες, ερευνητές και πολίτες και θα σκιαγραφήσουν σημαντικές ευρωπαϊκές πολιτικές για την απασχόληση, τη διαφάνεια, την πληροφόρηση, την έρευνα, την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα.Υπαίθριο εργαστήρι γλυπτικής

Την ίδια μέρα, στην περιοχή του Λευκού Πύργου, φοιτητές από το Εργαστήριο Γλυπτικής της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, με την εποπτεία του αναπληρωτή καθηγητή Γιώργου Τσάρα, θα φιλοτεχνήσουν εικαστική εγκατάσταση με ισχυρό συμβολισμό και επίκαιρα μηνύματα για το μέλλον της Ευρώπης. 


Τριήμερο μουσικό φεστιβάλ

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας της Ευρώπης, η Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 διοργανώνει το πρώτο Grooveport Festival vol.1. που θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή ελληνικών και ξένων συγκροτημάτων στο Block33 από τις 9 ως τις 11 Μαϊου 2014. Οι πόρτες ανοίγουν κάθε μέρα στις 20:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Αναγνώστες