Η κατάχρηση 25 εκατ. ευρώ έφερε οκταετή κάθειρξη

Με κάθειρξη οκτώ χρόνων τιμωρήθηκε ο Λουίτζι Λούζι, πρώην γερουσιαστής και ταμίας του κεντρώου κόμματος «Μαργαρίτα». Αυτή ήταν η απόφαση του δικαστηρίου της Ρώμης για την κατάχρηση 25 εκατομμυρίων ευρώ από ...πλευράς του Λούζι.

Σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από τις έρευνες της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας Guardia di Finanza, ο Λούζι οικειοποιήθηκε το ποσό αυτό μεταβιβάζοντάς το στον προσωπικό του λογαριασμό, από λογαριασμό τραπέζης της «Μαργαρίτας».

Οι δυο φοροτεχνικοί που είχαν συνεργασθεί, όπως αποδείχθηκε, στην απόκρυψη της απάτης, καταδικάσθηκαν σε φυλάκιση τριών ετών και δυο ετών και οκτώ μηνών.

Ο Λουίτζι Λούζι είχε προσπαθήσει να κατηγορήσει για συνυπαιτιότητα στους εν λόγω οικονομικούς χειρισμούς τον πρώην επικεφαλής της Μαργαρίτας και υπουργό Πολιτισμού Φραντσέσκο Ρουτέλι. Το δικαστήριο της Ρώμης καταδίκασε σήμερα τον Λούζι να αποζημιώσει τον πρώην υπουργό με το ποσό των 5.000 ευρώ.

Το χρηματικό ποσό που οικειοποιήθηκε ο πρώην ταμίας της «Μαργαρίτας» —ο οποίος έχασε με την καταδίκη του αυτή δια βίου το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, όπως και το δικαίωμα να αναλάβει δημόσια αξιώματα— προερχόταν από τα κονδύλια της δημόσιας χρηματοδότησης των κομμάτων.

Αναγνώστες