ΤΩΡΑ: Στο εδώλιο κάθεται ο 26χρονος Βαγγέλης Στεφανάκης για το φόνο της Φαίης

Στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας κάθεται ο 26χρονος Βαγγέλης Στεφανάκης, ο οποίος...
πριν από περίπου ένα χρόνο φέρεται να χτύπησε μέχρι θανάτου την 23χρονη συντροφό του Φαίη Μπλάχα έξω από το σπίτι της, στη Νέα Μάκρη.

Δίπλα του στο σκαμνί είναι και η αδελφή του θύματος, Μαριαλένα Μπλάχα (με την οποία διατηρούσε παράλληλη σχέση) και ένας ακόμη φίλος του, οι οποίοι κατηγορούνται ότι γνώριζαν για τον άγριο ξυλοδαρμό της Φαίης από τον δράστη, ωστόσο επέλεξαν να τον καλύψουν, όχι μόνο τηρώντας σιγήν ιχθύος αλλά και στήνοντας σενάρια για να αποπροσανατολίσουν τις Αρχές.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, τη μοιραία νύχτα της 6ης Απριλίου, έπειτα από καυγά που είχε το ζευγάρι, ο "Ευάγγελος Στεφανάκης με πρόθεση και ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σκότωσε την Ευθυμία-Αθανασία Μπλάχα, χτυπώντας τη με γροθιές στο πρόσωπο και το κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματός της με ιδιαίτερη βαναυσότητα", με αποτέλεσμα η 23χρονη "να περιέλθει ακαριαία σε κωματώδη κατάσταση".

Δύο εβδομάδες αργότερα η άτυχη Φαίη θα καταλήξει "αιτιωδώς και αποκλειστικά από τις ανωτέρω σωματικές κακώσεις, που με πρόθεση της επέφερε ο κατηγορούμενος".
Espresso

Αναγνώστες