Ψυχίατρος στο ''στόχαστρο'' για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος!

Ψυχίατρος ελέγχεται από τις διωκτικές και δικαστικές αρχές για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή και "ξέπλυμα βρώμικου χρήματος"...
καθώς δεν δικαιολογούνται από νόμιμες και εμφανείς πηγές εσόδων τα ποσά καταθέσεων που εντοπίστηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του.

Όπως έγινε γνωστό από  τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, μετά από μακροχρόνια έρευνα και ενδελεχή εξέταση φορολογικών και τραπεζικών στοιχείων, υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας προανακριτικό υλικό, που αφορά Έλληνα ιατρό - ψυχίατρο, για διερεύνηση της νομοθεσίας περί φοροδιαφυγής καθώς και της νομοθεσίας για πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια ελέγχου από κλιμάκια αστυνομικών της Οικονομικής Αστυνομίας, προέκυψαν διοικητικές παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας και συγκεκριμένα ανακριβής έκδοση στοιχείων εσόδων, που αφορά στην παροχή υπηρεσιών σε ασθενείς.

Ακολούθησε εκτενής χρηματοοικονομικός έλεγχος των φορολογικών και τραπεζικών στοιχείων του ψυχιάτρου, κατά τον οποίο, σύμφωνα με την αστυνομία, διαπιστώθηκε αναντιστοιχία, η οποία υπερβαίνει συνολικά τις 740.000 ευρώ, μεταξύ του δηλωθέντος εισοδήματος και των καταθέσεων, που είχαν πιστωθεί στους τραπεζικούς του λογαριασμούς, μεταξύ των ετών 2006 έως και 2012.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι από την Οικονομική Αστυνομία συντάχθηκε «Έκθεση Ελέγχου και Παράθεσης Οικονομικών Στοιχείων», η οποία κοινοποιήθηκε στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., προκειμένου να προσδιοριστεί το ακριβές ύψος της τυχόν προκύπτουσας φοροδιαφυγής και να εξεταστεί τυχόν παράβαση της ως άνω σχετικής νομοθεσίας.

directnews.gr

Αναγνώστες