Τραγική γκάφα! Κατάσχεσαν το «ακατάσχετο» κοινωνικό μέρισμα την πρώτη κι όλας μέρα της διανομής του – Αχ Ελλάδα μου!

Η μια γκάφα μετά την άλλη στην ήδη ταλαιπωρημένη Ελλαδίτσα μας... Κάποιοι φαίνεται πως περιμένουν σαν τα ... κοράκια τα χρήματά μας, αψηφώντας κάθε νόμο... Έλεος! 

Δείτε τι συνέβη σήμερα το πρωί...
 Το μέρισμα πριν καλά καλά μπει στην τράπεζα κατασχέθηκε...

 Την καταγγελία έκανε η κ. Παρασκευή Κατσαρού στην τηλεόραση του ANT1 και στον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ σήμερα το πρωί ξεκίνησε να πιστώνεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων το κοινωνικό μέρισμα από το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2013.

Ο νόμος ο οποίος ισχύει για το κοινωνικό μέρισμα απαγορεύει ρητά την κατάσχεση ή φορολόγηση του κοινωνικού μερίσματος από τους δικαιούχους. Ωστόσο η κ. Π. Κατσαρού κατήγγειλε πως σήμερα το πρωί όταν ο πατέρας της έσπευσε σε τράπεζα του Αγρινίου για να παραλάβει το χρηματικό ποσό του μερίσματος διαπίστωσε έντρομος ότι είχε ήδη κατασχεθεί!Μετά από παρέμβαση της τηλεοπτικής εκπομπής, ο αναπληρωτής υπ. Οικονομικών   κ. Σταικούρας με επείγουσα εντολή προς  τις τράπεζες τόνισε πως ο νόμος  είναι αυστηρός και θα πρέπει να ακολουθηθεί και πως θα πρέπει να επιστραφούν τα χρήματα στον δικαιούχο.

Εμείς αναρωτιόμαστε. Εάν η κ. Κατσαρού δεν είχε το θάρρος να απευθυνθεί στον συνάδελφο δημοσιογράφο, τι θα γινόταν; Πόσοι ακόμα δεν έχουν παρακολουθήσει την θετική εξέλιξη της εκπομπής του κ. Παπαδάκη και δεν γνωρίζουν τα δικαιώματά τους; Σε πόσους ανθρώπους κατέσχεσαν ακόμα το «ακατάσχετο» κοινωνικό μέρισμα; Ελλαδάρα‼‼!

Αναγνώστες