Δυτικοί δημοσιογράφοι όμηροι αυτονομιστών στην Ουκρανία

Τρεις ομάδες δυτικών δημοσιογράφων που κάλυπταν τη στρατιωτική επιχείρηση που έχει εξαπολύσει το Κίεβο εναντίον της Σλαβιάνσκ κρατήθηκαν για αρκετές ώρες από φιλορώσους αυτονομιστές, ενώ κάποιοι ...από αυτούς είπαν ότι τους κακομεταχειρίστηκαν.

Οι δημοσιογράφοι του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS, του βρετανικού Sky News και του ιστότοπου Buzzfeed αιχμαλωτίστηκαν σήμερα από φιλορώσους αυτονομιστές σε ένα σημείο ελέγχου την ώρα που προσπαθούσαν να εισέλθουν στη Σλαβιάνσκ.

Η δημοσιογράφος του CBS Κλαρίσα Ουόρντ διηγήθηκε μετά την απελευθέρωσή της ότι οι αυτονομιστές οδήγησαν την ομάδα της σε διαφορετικά σημεία, αφού τους είχαν καλύψει τα μάτια. Ένας άνδρας από την ομάδα της δήλωσε ότι τον χτύπησαν.

Ένας από τους επικεφαλής των αυτονομιστών εξήγησε στους δημοσιογράφους ότι είναι ανήσυχοι εξαιτίας της επίθεσης των ουκρανικών δυνάμεων και τους διαβεβαίωσε ότι δεν θα τους κάνουν κακό.

Ο ανταποκριτής του Buzzfeed Μάικ Τζίλιο ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι έζησε μια παρόμοια εμπειρία με αυτή της Ουόρντ.

Εξάλλου μια εκπρόσωπος του Sky News επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «μια ομάδα του Sky News κρατήθηκε για πολλές ώρες σήμερα το πρωί στην ανατολική Ουκρανία. Είμαστε χαρούμενοι που πλέον έχουν απελευθερωθεί και είναι καλά στην υγεία τους».

(Φωτογραφία αρχείου)

Αναγνώστες