Μαφιόζικες καταστάσεις στα χειρουργεία των νοσοκομείων στη Πάτρα

Τη στιγμή που είναι θέμα ημερών η ψήφιση του νομοσχεδίου με το οποίο μπαίνουν ιδιώτες χειρουργοί γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία, οι οποίοι...
θα μπορούν να χειρουργούν τα απογεύματα επί πληρωμή, αποκαλύπτονται μαφιόζικες καταστάσεις στα χειρουργεία των δύο νοσοκομείων της πόλης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο πρόεδρο των Νοσοκομειακών Γιατρών Κώστας Γιαννάκενας στο patrastimes.gr, καθηγητές κρατάνε τη μερίδα το λέοντος των χειρουργείων για τον εαυτό τους, δίνουν λίγα στους χειρουργούς της ομάδας τους και με το ζόρι δίνουν ένα σε ένα νέο χειρουργό.

Σύμφωνα με συγκεκριμένα νούμερα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο υπάρχει καθηγητής ο οποίος κρατάει 11 ημέρες για τα δικά του χειρουργεία, δίνει τις υπόλοιπες στους «δικούς του» γιατρούς, και τέλος, μόλις μία σε έναν άλλο χειρουργό, πολλοί από τους οποίους είναι αξιολογότατοι, την οποία στο τέλος μπορεί και να του ακυρώσουν.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η Επιτροπή Χειρουργείων του νοσηλευτικού ιδρύματος δεν λειτουργεί και από τα 14 χειρουργικά τραπέζια που υπάρχουν στο νοσοκομείο λειτουργούν μόνο τα επτά.
patrastimes.gr

Αναγνώστες