«Το δίκιο δε χαρίζεται αλλά κερδίζεται με σκληρούς αγώνες»

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει με ανακοίνωσή της τους χιλιάδες εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες, τις γυναίκες, τους μετανάστες, τους συναγωνιστές αυτοαπασχολούμενους και τους... φτωχούς αγρότες που τίμησαν τη σημερινή εργατική Πρωτομαγιά συμμετέχοντας μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα.

«Οι μαζικές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλες τις πόλεις κάτω από το σύνθημα «κόκκινη Πρωτομαγιά, πρωτοπόρα εργατιά», η σημερινή μεγάλη προσέλευση στην έκθεση φωτογραφίας του ΠΑΜΕ προς τιμή των 15 χρόνων ζωής και δράσης του, η σημαντική οικονομική στήριξη από εργάτες, ανέργους και σωματεία, δείχνουν την εμπιστοσύνη του εργατόκοσμου και της νεολαίας στις ταξικές δυνάμεις, στα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ» αναφέρεται στην ανακοίνωση που συνεχίζει:

«Η επίθεση στην εργατική-λαϊκή οικογένεια δεν κόπασε. Συζητούν και φέρνουν πιο γρήγορα νέα μέτρα, πετσοκόβουν ως την πλήρη κατάργηση τους τις επικουρικές συντάξεις, σχεδιάζουν νέους μηχανισμούς για να χτυπήσουν ακόμα περισσότερο το λαϊκό εισόδημα.

Σε αυτήν την κατεύθυνση στοχεύουν να τσακίσουν τη συνδικαλιστική δράση, το δικαίωμα στην απεργία, να βάλουν χέρι στα σωματεία. Η ποινικοποίηση των αγώνων, η πρόσφατη δικαστική απόφαση που καταδικάζει τον ηρωικό αγώνα των απεργών χαλυβουργών, οι πιέσεις, οι απειλές και οι εκβιασμοί, θα πρέπει να βρουν ισχυρές αντιστάσεις από τους εργαζόμενους. Στην ίδια ρότα κινήθηκε αυτές τις μέρες και η Δημοτική αρχή της Αθήνας με το επιλεκτικό κατέβασμα των αφισών και των πανό του ΠΑΜΕ που ενημέρωναν για τη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους εργαζόμενους, τη νεολαία, σε επιφυλακή και επαγρύπνηση. Με σταθερό το μέτωπο απέναντι στην ΕΕ, στην κυβέρνηση, στη μεγαλοεργοδοσία και τα κόμματα της, στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό που μεταλλάσσεται συνεχώς, να απαντήσουν με νέους αγώνες στους τόπους δουλειάς και στις γειτονιές.

Το δίκιο δε χαρίζεται αλλά κερδίζεται με σκληρούς αγώνες. Αυτό είναι το μήνυμα των εργατών του Σικάγο.

Το ΠΑΜΕ στηρίζει την απόφαση των συνταξιουχικών οργανώσεων οι οποίες προετοιμάζουν μεγάλο συλλαλητήριο στις 19 Ιούνη για το νέο πετσόκομμα στις συντάξεις και το νέο ασφαλιστικό που προετοιμάζεται. Καλεί τα εργατικά σωματεία να πάρουν αποφάσεις στήριξης και συμμετοχής.

Συνεχίζουμε ταξικά, αταλάντευτα στο δρόμο των εργατών του Σικάγο, δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την ανασύνταξη του εργατικού-λαϊκού κινήματος» καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.

Αναγνώστες