"Δεν υπάρχει κανονισμός για την αφαίρεση βαθμών του ΠΑΟΚ"

Ο νομικός Πέτρος Καϊμακάμης εξέφρασε την άποψη ότι η αφαίρεση βαθμών του ΠΑΟΚ από τη βαθμολογία των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας...
δεν προβλέπεται σε κάποιον κανονισμό.

Ο πρώην παράγοντας του ΠΑΟΚ μίλησε στον Sentra FM...

«Κακώς και καθ' υπέρβαση εξουσίας η δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ είπε ότι οι βαθμοί (σ.σ.: του ΠΑΟΚ) θα κρατηθούν από τα πλέι οφ. Θα έπρεπε ο ΠΑΟΚ σύμφωνα με το άρθρο 55 να ζητήσει από την ομοσπονδία να επιλύσει την ασάφεια ή το κενό του νόμου.

Η συμπλήρωση αυτής της απόφασης δεν βασίζεται σε άρθρα του Π.Κ της ΕΠΟ ή του νόμου. Δεν το προβλέπει κάποιος κανονισμός.

Όταν παρουσιάστηκε το πρόβλημα, έπρεπε να επιλυθεί από την πρωτοβάθμια επιτροπή. Θα έπρεπε οίκοθεν η επιτροπή να αποφανθεί από πού θα κρατηθούν βαθμοί. Αλλιώς θα έπρεπε να παραπεμφθεί στο Δ.Σ. της ΕΠΟ και εκείνο να αποφανθεί.

Δεν μπορεί κατά την άποψή μου να αφαιρεθούν βαθμοί από το περσινό πρωτάθλημα γιατί επικυρώθηκε η βαθμολογία, ούτε από τα πλέι οφ γιατί είναι ειδική βαθμολογία και δεν προσμετράται στο επόμενο πρωτάθλημα.

Αυτό θα το έλυε κυριαρχικά το Δ.Σ. της ΕΠΟ. Νομίζω ότι όποια ομάδα ενδιαφέρεται μπορεί να πάει ακόμα στην ΕΠΟ και να της πει ότι υπάρχει κενό νόμου. Εφόσον νομοθετεί η ΕΠΟ αυτή θα αποφασίσει αν θα πρέπει τότε να αφαιρεθούν οι βαθμοί.

Δεν θα έπρεπε να γίνει επικύρωση της βαθμολογίας, γιατί θα έπρεπε να επιλυθούν όλες οι υποθέσεις που εκκρεμούσαν και μετά να ξεκινούσαν τα πλέι οφ."

Αναγνώστες