Μαρινάκης: Ούτε μπορώ, ούτε θέλω να γίνω ο Έλληνας Μπερλουσκόνι

«Η προσπάθειά μας αυτή δεν είναι δικό μου καπρίτσιο, αλλά απαίτηση και κάλεσμα των κοινωνικών δυνάμεων της πόλης, όπου γεννήθηκα, μεγάλωσα και δραστηριοποιούμαι καθημερινά»… Με αυτά τα λόγια ο Βαγγέλης Μαρινάκης εξήγησε τους λόγους που αποφάσισε να μπει στον πολιτικό στίβο, ξεκαθαρίζοντας πως δεν είναι στις προθέσεις του να κανει δικό του κόμμα, καθώς το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να βοηθήσει τον Πειραιά. «Να ξαναγίνει η πόλη που κάποτε μεγαλούργησαν άνθρωποι που ήρθαν εδώ από όλα τα σημεία της Ελλάδας, αλλά και απο τη Μικρά Ασία και την Κωνσταντινούπολη και είχαν καταστήσει τον Πειραιά ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας» τόνισε μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής».

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί και δεν θέλει να γίνει ο Έλληνας Μπερλουσκόνι, αναφέροντας πως: «Δεν θα μπορούσα να φτιάξω το δικό μου Ποτάμι ή τη δική μου Ελιά; Δε θα μπορούσα να φτιάξω και εγώ το κόμμα της Νέας Ελλάδας;».

Σε ερώτηση γιατί δεν έθεσε υποψηφιότητα για δήμαρχος του Πειραιά, απάντησε ότι: «Αυτή ακριβώς είναι η διαφορά μου με τους άλλους. Βλέπετε, με την ευλογία του Θεού, έχω εισπράξει από τα εκατομμύρια των φιλάθλων του Ολυμπιακού απέραντη αγάπη κι έχω ζήσει σημαντικές στιγμές δόξας μαζί τους. Οπως αντιλαμβάνεστε, δεν έχω καμία ανάγκη αναγνωρισιμότητας, πόσω δε μάλλον μέσω της θέσης του Δημάρχου του Πειραιά», ενώ πρόσθεσε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν ασυμβίβαστο με την επιχειρηματική δραστηριότητά του στο εξωτερικό και συμπλήρωσε ότι θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τον Γιάννη Μώραλη.

Επίσης, δε δίστασε να πει πως αν δεν υπήρχε ο Γιάννης Μώραλης, θα ψήφιζε τον συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας «επίθεση» στον νυν Δήμαρχο, Βασίλη Μιχαλολιάκο, μιλώντας για ανεπάγγελτους ή των κομματικούς κολαούζους.

Τέλος, αναφερόμενος στον Ολυμπιακό, χαρακτήρισε τη σεζόν ως μία από τις πλέον επιτυχημένες στην ιστορία της ομάδας και έστειλε μήνυμα σε όσους… βιάζονται να τον διώξουν από την ΠΑΕ: «Διακινούν σενάρια όσοι φοβούνται μήπως μείνω πολύ στον Ολυμπιακό. Και όσο βλέπω ότι τους τρομάζει η παραμονή μου, τόσο περισσότερο θα μείνω».

Αναγνώστες