Την επόμενη εβδομάδα η διακρατική συμφωνία Ελλάδας-Αυστραλίας για τη βίζα

Από ελληνικής πλευράς, τη συμφωνία θα υπογράψει η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη η οποία φθάνει την προσεχή Δευτέρα στη ....Μελβούρνη.

Την ερχόμενη Τετάρτη, 14 Μαΐου, θα υπογραφεί τελικά η διακρατική συμφωνία Ελλάδας-Αυστραλίας για χορήγηση τουριστικής βίζας (θεώρησης) σε άτομα ηλικίας 18 έως 30 ετών και δικαίωμα εργασίας έως ένα χρόνο.

Από ελληνικής πλευράς, τη συμφωνία, στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο, θα υπογράψει η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη η οποία φθάνει την προσεχή Δευτέρα στη Μελβούρνη. Από αυστραλιανής πλευράς θα την υπογράψει ο υπουργός Μετανάστευσης κ. Σκοτ Μόρισον.

Κατά την παραμονή της στη Μελβούρνη η κα Κεφαλογιάννη θα έχει σημαντικές επαφές με εκπροσώπους μεγάλων ταξιδιωτικών οργανισμών, θα επισκεφθεί το κοινοβούλιο της Βικτώριας για επαφές με τον πρόεδρο της Βουλής και της Γερουσίας και θα συναντηθεί και με τους ομογενείς πολιτικούς.

Επίσης θα έχει συναντήσεις με το προεδρείο της Ελληνικής Κοινότητας, το προεδρείο του Ελληνο-Αυστραλιανού Εμπορικού Επιμελητηρίου HACCI και θα επισκεφθεί και το Ελληνικό Μουσείο της Μελβούρνης όπου μάλιστα αναμένεται να συναντηθεί και με τον πολιτειακό πρωθυπουργό Ντένις Νάπθαϊν.

Παράλληλα θα επισκεφθεί τον «ελληνοκρατούμενο» δήμο του Μόνας, θα συναντηθεί με ομογενείς δημοτικούς συμβούλους και θα εγκαινιάσει μέσα στην αίθουσα του δημαρχείου έκθεση του ΕΟΤ.

Μετά τη Μελβούρνη, η κα Κεφαλογιάννη θα επισκεφθεί την Καμπέρα για την υπογραφή της συμφωνίας και ακολούθως το Σίδνεϊ στις 15 και 16 Μαΐου.

Αναγνώστες