Φοιτητής έμεινε με μισό κρανίο από μπουνιά επειδή αντιμίλησε

Ένας νταής, ο οποίος καταδίκασε έναν νεαρό φοιτητή να ζει το υπόλοιπο της ζωής του σε αναπηρικό αμαξίδιο και με μισό κρανίο, καταδικάστηκε μόνο σε ...
20 μήνες φυλακή, προκαλώντας την οργή της οικογένειας του νεαρού.

Ο 27χρονος Thomas Field, επιτέθηκε στον Reece Roberts, ο οποίος αντιμετωπίζει μαθησιακές δυσκολίες και γενετικές διαταραχές ανάπτυξης ένα βράδυ στο Μπλάκπουλ.

Ο νεαρός φοιτητής κάπνιζε έξω από ένα μπαρ και του έριξε μια τόσο δυνατή μπουνιά που τον έριξε στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα να μεταφερθεί αναίσθητος στο νοσοκομείο.

Με θρασύτητα μάλιστα ο Field δήλωσε χωρίς ίχνος μεταμέλειας ότι το έκανε γιατί ο νεαρός του αντιμίλησε.

Ο 25χρονος δεν μπορεί πλέον ούτε να περπατήσει, ούτε να μιλήσει, ενώ τρέφεται με σωληνάκι. Σαν να μην έφταναν αυτά, οι χειρουργοί του αφαίρεσαν το μισό του κρανίο για να μειώσουν την πίεση στον εγκέφαλό του.

Η ανώτερη ποινή για ένα τέτοιο άγριο έγκλημα είναι τα πέντε χρόνια, όμως το δικαστήριο καταδίκασε τον αδίστακτο εγκληματία μόλις σε 20 μήνες φυλακή, γιατί κατά τον δικαστή αναγνώρισε την ενοχή του και φάνηκε μετανιωμένος.

Η μητέρα του άτυχου νεαρού θεωρεί ότι ο Fields επιτέθηκε στο παιδί της εξαιτίας των διαταραχών που αντιμετωπίζει στην ανάπτυξή του. Όπως είπε στο δικαστήριο ο γιος της κοιτούσε τη δουλειά του, όταν χωρίς κανένα λόγο του επιτέθηκε ο Fields.

Εκείνη είναι πάντα στο πλευρό του παιδιού της, που δεν μπορεί πλέον να αυτοεξυπηρετηθεί. Παρ' όλ' αυτά το δικαστήριο δεν θεώρησε ότι όλα αυτά είναι τόσο σημαντικά, ώστε να τον καταδικάσει με την ανώτερη δυνατή ποινή.

Αναγνώστες