Ρωσία: Επίδειξη δύναμης από τον Πούτιν στην επέτειο νίκης στο Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο

Περισσότεροι από 11.000 στρατιώτες, 49 στρατιωτικά οχήματα και 69 πολεμικά αεροσκάφη θα παρελάσουν στη ρωσική πρωτεύουσα.

Σε επίδειξη δύναμης θα μετατρέψει τη σημερινή επέτειο της νίκης του ...1945 επί της ναζιστικής Γερμανίας, ο Βλάντιμιρ Πούτιν. Η επέτειος, που γιορτάζεται σήμερα από άκρου εις άκρον στη Ρωσία, αποκτά άλλη διάσταση μετά τα γεγονότα στην Ουκρανία.

Η κυρίως παρέλαση όπως πάντα λαμβάνει χώρα στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας. Περισσότεροι από 11.000 στρατιώτες, 49 στρατιωτικά οχήματα και 69 πολεμικά αεροσκάφη θα παρελάσουν στη ρωσική πρωτεύουσα.

Ειδική πολιτική βαρύτητα θα έχει εφέτος και η στρατιωτική παρέλαση στην Κριμαία, μετά την απόσχιση της χερσονήσου από την Ουκρανία και την προσχώρησή της στην Ρωσική Ομοσπονδία. Σημειώνεται μάλιστα ότι ο ρώσος πρόεδρος φερόταν έτοιμος να παραστεί και στην παρέλαση στην Κριμαία, που αναμένεται να είναι μεγαλειώδης, μετά την ολοκλήρωση των εορτασμών στην Κόκκινη Πλατεία.

Στη Σεβαστούπολη θα παρελάσουν συνολικά 70 πολεμικά αεροσκάφη και ελικόπτερα και πάνω από 1.000 Ρώσοι αξιωματικοί του ναυτικού και στρατιώτες. Επίσης θα παρελάσουν οι δυνάμεις ασφαλείας της Σεβαστούπολης και οι τοπικές στρατιωτικές ακαδημίες.

Αναγνώστες