Πλύνε τα μαλλιά σου με τον σωστό τρόπο!

από την Ηλέκτρα Αστέρη 

Η διαδικασία πλυσίματος των μαλλιών είναι τόσο συνεχής και καθημερινή που νομίζουμε πως δεν έχει κανένα μυστικό. Νομίζουμε πως ο τρόπος με τον οποίο λούζουμε τα μαλλιά μας...τόσα χρόνια είναι ολόσωστος. Πόσο λάθος κάνουμε.

Αν λούζουμε σωστά το τριχωτό της κεφαλής μας θα είχαμε πολλά πλεονεκτήματα, όπως πιο υγιή μαλλιά και εμφανώς πιο όμορφα. Σήμερα θα μάθουμε ποια είναι αυτά τα μικρά tip & trick που θα κάνουν τα μαλλιά σου να λαμποκοπούν και να είναι πιο αέρινα από ποτέ.

1. Ξεκίνα με ένα ξέπλυμα. Μην βάζεις απευθείας το σαμπουάν στα μαλλιά σου. Ρίξε πρώτα άφθονο χλιαρό νερό. Βοηθάει την επιδερμίδα αλλά και τους πόρους του δέρματος.

2. Ο σωστός τρόπος σαπουνίσματος είναι από τις ρίζες ως τις άκρες. Οτιδήποτε άλλο απλώς φθείρει την τρίχα σου.

3. Απαλό λούσιμο και όχι απότομο. Η τριβή μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στην επιδερμίδα του κεφαλιού σας, που οδηγεί σε φριζάρισμα.

4. Μην λούζεις τα μαλλιά σου 2 φορές. Παρά τα όσα λένε οι οδηγίες των μπουκαλιών δεν υπάρχει καμία ανάγκη να πλένετε τα μαλλιά σας δύο φορές. Μόνο σε περίπτωση που τα μαλλιά είναι εξαιρετικά βρώμικα και δεν παράγεται σαπουνάδα επιτρέπεται δεύτερο χέρι.

5. Μην βάζεις conditioner στις ρίζες των μαλλιών σου και άσε το conditioner στα μαλλιά σου όσο περισσότερο χρόνο μπορείς.

6.Τελείωσε το λούσιμο με άφθονο κρύο νερό.
govastileto.gr

Αναγνώστες