Νέες συγκλονιστικές λεπτομέρειες για την οικογενειακή τραγωδία στην Κύπρο - Χαροπαλεύει ο 14χρονος - Αυτός είναι ο μακελάρης πατέρας [photo]

Οι συγγενείς του δεν λάμβαναν υπόψη τον πατέρα-μακελάρη, θεωρώντας πως δεν ήταν ικανός να ξεκληρίσει την οικογένειά του...
Απειλές για τη ζωή της 37χρονης εν διαστάσει συζύγου του, Μαργαρίτας Κουλουμά, φέρεται να είχε εξαπολύσει το τελευταίο διάστημα, ο 41χρονος Ανδρέας Πίτης, σε μιαν απέλπιδα προσπάθεια για συνένωση της οικογένειάς του. Σύμφωνα με μαρτυρίες συγγενών και φίλων της οικογένειας, λόγω του ότι δεν έβλεπε συχνά τα παιδιά του, την 9χρονη Αντωνία και τον 14χρονο Κλεόπα, που διέμεναν από τον περασμένο Απρίλιο με τη μητέρα τους, ο 41χρονος περιήλθε σε κατάσταση απελπισίας και κατάθλιψης.

Συγγενείς και φίλοι, ωστόσο, του 41χρονου δεν φαίνεται να λάμβαναν στα σοβαρά τις απειλές του, καθώς δεν τον θεωρούσαν ικανό για το προχθεσινό, πρωτοφανές για τα κυπριακά δεδομένα, μακελειό στον Στρόβολο. Δεν μπορούσαν, δηλαδή, να διανοηθούν ότι ο 41χρονος εντέλει θα σκότωνε, πυροβολώντας με το στρατιωτικό του όπλο G3, τη σύζυγό του και την κορούλα του, και θα τραυμάτιζε κρίσιμα τον γιο του, προτού στρέψει το όπλο επάνω του, θέτοντας τέρμα στη ζωή του.

Οι κακές σχέσεις μεταξύ των γονιών κορυφώθηκαν με τη διάστασή τους, τον περασμένο Απρίλιο. Η μητέρα έφυγε από σπίτι που διέμεναν στην Κοκκινοτριμιθιά, παίρνοντας μαζί της και τα παιδιά. Πρόσφατα είχαν εκδοθεί διατάγματα για την επιμέλεια των παιδιών, με τον πατέρα να μη βλέπει συχνά τα παιδιά, παρά μόνο τις Τετάρτες.

Άτομα του συγγενικού περιβάλλοντος αποκλείουν το ενδεχόμενο ύπαρξης και οικονομικών διαφορών μεταξύ του ζευγαριού, καθώς, όπως επισημαίνουν, πρόκειται για ευκατάστατα άτομα. Εκείνος είχε τη δική του επιχείρηση με μεταλλικές κατασκευές και εκείνη ήταν βοηθός διευθύντρια σε νηπιαγωγείο, με ικανοποιητικές απολαβές.

Αυτός είναι ο μακελάρης Ανδρέα Πίτης σύμφωνα με το showbizcy.com: 


Ισχυρισμοί συγγενών και φίλων

Το μακελειό της Τετάρτης προκάλεσε χθες σωρεία αντιδράσεων και παρεμβάσεων σε τηλεοπτικές εκπομπές, κυρίως από συγγενείς και φίλους της οικογένειας. Από πρόσωπα συνδεδεμένα με τη Μαργαρίτα, αφέθηκε να νοηθεί ότι σε ορισμένες περιπτώσεις ο Ανδρέας την απειλούσε και την κακοποιούσε. Αντίθετα, φίλοι και συγγενείς του Ανδρέα ανέφεραν στον τηλεοπτικό αέρα ότι ο 41χρονος αγαπούσε πολύ την οικογένειά και ότι οδηγήθηκε στα άκρα από τη Μαργαρίτα, που δεν τον άφηνε να βλέπει συχνά τα παιδιά του και ήθελε να του πάρει και τα λεφτά του, όπως ισχυρίστηκαν.

Καταγγελία για εξύβριση

Όπως δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, η Αστυνομία δέχθηκε μόνο μια καταγγελία, η οποία προήλθε από τη Μαργαρίτα εναντίον του Ανδρέα, τον περασμένο Απρίλιο, για εξύβριση. Σε ό,τι αφορά τις έρευνες της Αστυνομίας στη σκηνή του εγκλήματος, αυτές συνεχίστηκαν και χθες με το πρώτο το φως της ημέρας. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής 40 με 50 καταθέσεις από το συγγενικό, φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον της οικογένειας.

Η Αστυνομία διερευνά όλα τα ενδεχόμενα, με στόχο να εξακριβώσει τα πλήρη αίτια και συνθήκες της υπόθεσης. Μεταξύ άλλων, διερευνάται το ενδεχόμενο της διάπραξης εκ προμελέτης φόνου. Επίσης, διερευνάται και το ενδεχόμενο ύπαρξης ευθυνών και σε άλλα πρόσωπα.
Οι έρευνες πάντως, όπως διαμήνυσε και επισήμως προχθές η Αστυνομία, βρίσκονται ακόμη στο αρχικό στάδιο και θα χρειαστεί και άλλος χρόνος μέχρι την ολοκλήρωση της υπόθεσης.

Τα γεγονότα της τραγωδίας

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, την ημέρα της οικογενειακής τραγωδίας, την Τετάρτη, ο Ανδρέας Πίτης φέρεται να έστειλε μήνυμα στο κινητό της εν διαστάσει συζύγου του για να του φέρει τα παιδιά να τα δει στο πατρικό του, στην οδό Αριάδνης, πάροδος της Κωνσταντιντουπόλεως στον Στρόβολο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που διερευνώνται, παρά τις αρχικές αντιρρήσεις, η μητέρα πείσθηκε από συγγενείς και φίλους να πάει στη συνάντηση. Όταν έφθασε μαζί με τα παιδιά με το αυτοκίνητό τους στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς, ο 41χρονος στάθμευσε το δικό του όχημα ακριβώς μπροστά από το δικό τους. Εκείνος βγήκε αμέσως από το αυτοκίνητο, κρατώντας ένα στρατιωτικό όπλο τύπου G3 και επιθετικές διαθέσεις που εξελίχθηκαν σε σύντομη, αλλά έντονη λογομαχία. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τις υπό διερεύνηση πληροφορίες, φέρεται να έστρεψε το G3 προς το μέρος της Μαργαρίτας, την οποία πυροβόλησε διά μέσου του ανεμοθώρακα του αυτοκινήτου στο κεφάλι, προκαλώντας τον ακαριαίο θάνατό της. Έντρομα τα παιδιά βγήκαν έξω από αυτοκίνητο και άρχισαν να τρέχουν για να γλιτώσουν από το μένος του πατέρα τους.

Η εννιάχρονη Αντωνία δεν κατάφερε να πάει μακριά. Ο πατέρας την πυροβόλησε πισώπλατα, για να ξεψυχήσει λίγα μέτρα παραπέρα. Ακολούθως ο 41χρονος, υπό το βλέμμα αυτοπτών μαρτύρων, κυνήγησε τον γιο του Κλεόπα, που κατάφερε να διασταυρώσει την Κωνσταντινουπόλεως και να εισέλθει σε χωράφι. Ωστόσο, ο πατέρας κατάφερε να τον πλησιάσει και σχεδόν εξ επαφής άρχισε να τον πυροβολεί, ρίχνοντάς τον αιμόφυρτο στο έδαφος. Ο 41χρονος, που νόμιζε πως είχε σκοτώσει όλη την οικογένειά του, έστρεψε το όπλο επάνω του και έθεσε τέρμα στη ζωή του, δίπλα από τον γιο του και περίπου 50 μέτρα μακριά από τη Μαργαρίτα και τη μικρή Αντωνία.

Διασωληνωμένος ο Κλεόπας

Σύμφωνα με χθεσινή δήλωση του Διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας Θεόδωρο Κυπριανού, ο 14χρονος είναι διασωληνωμένος στον αναπνευστήρα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, αλλά σε σταθερή κατάσταση
«Προγραμματίζεται η διακοπή της μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής», πρόσθεσε ο δρ Κυπριανού.
Πηγή: sigmalive.com

Αναγνώστες