Βρετανία: Ένα νεογέννητο πέθανε και 14 αρρώστησαν από μολυσμένο υγρό ενδοφλέβιας έγχυσης

«Πολλά από τα μωρά αυτά ήταν πρόωρα, πολύ ευάλωτα και ένα μωρό δυστυχώς πέθανε. Τα άλλα ανταποκρίνονται καλά στην θεραπεία με ...αντιβιοτικό», δήλωσε μια εκπρόσωπος της υπηρεσίας δημόσιας υγείας της Αγγλίας (PHE).

Ένα νεογέννητο πέθανε αυτόν τον μήνα από σηψαιμία σε νοσοκομείο του Λονδίνου και 14 αρρώστησαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας νεογνών σε διάφορες βρετανικές πόλεις, σε έξι νοσοκομεία, πιθανότατα εξαιτίας ενός μολυσμένου με βακτήριο υγρού ενδοφλέβιας έγχυσης.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες υγείας της χώρας διεξάγουν έρευνες.

«Πολλά από τα μωρά αυτά ήταν πρόωρα, πολύ ευάλωτα και ένα μωρό δυστυχώς πέθανε. Τα άλλα ανταποκρίνονται καλά στην θεραπεία με αντιβιοτικό», δήλωσε μια εκπρόσωπος της υπηρεσίας δημόσιας υγείας της Αγγλίας (PHE).

Σύμφωνα με την υπηρεσία αυτή, οι περιπτώσεις αυτές «συνδέονται στενά» με παρτίδες ενός υγρού που χορηγείται ενδοφλεβίως στα νεογέννητα για την σίτισή τους.

Οι έρευνες που έγιναν στην επιχείρηση ITH Pharma που παράγει το ύποπτο για την μόλυνση υγρό επέτρεψαν να εντοπιστεί «ένα περιστατικό το οποίο μπορεί να αποτελεί την πηγή της μόλυνσης», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το μωρό που πέθανε την 1η Ιουνίου νοσηλευόταν στο νοσοκομείο παίδων του Λονδίνου «Guy’s and St Thomas», όπου η μόλυνση εντοπίστηκε την παραμονή, σύμφωνα με εκπρόσωπο του νοσηλευτικού αυτού ιδρύματος, στο οποίο άλλα δύο μωρά έχουν μολυνθεί.

Τα άλλα μωρά που έχουν μολυνθεί νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας νεογνών σε δύο άλλα νοσοκομεία του Λονδίνου και σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα του Μπράιτον, του Κέμπριτζ και του Λούτον.

Αναγνώστες