Δέκα χρόνια στο χρυσαυγίτη που μαχαίρωσε17χρονο μαθητή στο Π. Φάληρο

Ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον 23χρονο χρυσαυγίτη, ο οποίος επιτέθηκε στον...
17χρονο μαθητή του 3ου Γενικού Λυκείου Παλαιού Φαλήρου.

Ο κατηγορούμενος δεν έπεισε τους δικαστές, οι οποίοι με ψήφους πέντε προς δύο τον καταδίκασαν σε δέκα χρόνια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και επτά μήνες για οπλοχρησία και οπλοκατοχή, αναγνωρίζοντάς του όμως το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας.

Το δικαστήριο έκρινε ότι η έφεσή του δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα κι έτσι πριν από λίγο ο 23χρονος μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η εισαγγελέας ζήτησε την καταδίκη του νεαρού για βαριά σκοπούμενη βλάβη και όχι απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ οι ανακρίτριες Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου ερευνούν ενδεχόμενη συμμετοχή του στην εγκληματική δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής, αν και ο ίδιος το αρνείται.

Επιπρόσθετα, η Εισαγγελία, μετά από απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, πρόκειται να ερευνήσει τον ρόλο που έπαιξε η φίλη του 23χρονου Χρυσαυγίτη, στην σοβαρή επίθεση εναντίον του 17χρονου μαθητή από το Παλαιό Φάληρο.

Οι δικαστές προχώρησαν στην συγκεκριμένη απόφαση όταν αποκαλύφθηκαν τηλεφωνικές συνομιλίες του ζευγαριού σχετικά με την επίθεση στον ανήλικο μαθητή.

Αναγνώστες