Καμπότζη: Άσχημο τέλος για 7 ανθρώπους που έπεσαν σε πηγάδι για λίγα χρήματα!

Επτά Καμποτζιανοί έχασαν την ζωή τους στην μάταιη προσπάθεια που κατέβαλαν για να σώσουν 11χρονο αγόρι που είχε κατέβει σε ένα πηγάδι για να πιάσει χαρτονομίσματα των...
3.000 ριέλ, ποσό το οποίο αντιστοιχεί σε ένα 50λεπτο του ευρώ. Το δραματικό περιστατικό σημειώθηκε το Σάββατο το βράδυ στην περιοχή Σιμ Ριπ, στο βορειοδυτικό τμήμα της Καμπότζης, μιας από τις πιο φτωχές χώρες του κόσμου.

Σύμφωνα με τη naftemporiki.gr, την ώρα που ο Τούι Τσιν, 50χρονος ο οποίος ζει την οικογένειά του με τα λίγα χρήματα που βγάζει από την κατασκευή ξυλάνθρακα, έβγαζε νερό από πηγάδι βάθους πέντε μέτρων, του έπεσαν μέσα χαρτονομίσματα αξίας 3.000 ριέλ (περίπου 0,50 ευρώ).

Αφού προσπάθησε να τα πιάσει κατεβαίνοντας στο πηγάδι με σκάλα, εγκατέλειψε την προσπάθεια και διηγήθηκε το πάθημά του στην οικογένειά του. Τρία από τα παιδιά του και ένας γείτονας φίλος τους προσπάθησαν στην συνέχεια να πιάσουν τα 3.000 ριέλ μέσα στο σκοτάδι.

«Ο 11χρονος γιος του κατέβηκε στο πηγάδι για να βρει τα χρήματα, αλλά πέθανε λόγω του λίγου οξυγόνου που υπήρχε εκεί», διευκρίνισε ο αστυνομικός Μούι Νορν. Οι δύο αδελφές του, ηλικίας 13 και 15 ετών, αντίστοιχα κατέβηκαν και αυτές με την σειρά τους στο πηγάδι για να τον βοηθήσουν και ακολούθησε και ο γείτονάς τους, ηλικίας 12 ετών. «Αλλά πέθαναν όλοι εκεί κάτω», διευκρίνισε ο αστυνομικός.

Τρεις ενήλικες που κατέβηκαν στην συνέχεια στο πηγάδι για να σώσουν τα παιδιά πέθαναν και αυτοί. Τις σορούς των επτά θυμάτων τις ανέβασαν στην συνέχεια ντόπιοι στην επιφάνεια με σκοινιά.

«Πρόκειται για μια τραγωδία. Επτά άνθρωποι έχασαν την ζωή τους για 3.000 ριέλ», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Τσε Τσχαν, η μεγαλύτερη αδελφή των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας που έχασαν την ζωή τους στο πηγάδι.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, περίπου το 20% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας στην Καμπότζη, δηλαδή με λιγότερο από 1,25 δολάριο κατά κεφαλήν ημερησίως.

Αναγνώστες