«Βόμβα» τα απλήρωτα κοινόχρηστα - Χάος επικρατεί σε χιλιάδες πολυκατοικίες

Σε μεγάλο αριθμό πολυκατοικιών το ηλεκτρικό ρεύμα στους κοινόχρηστους χώρους είναι κομμένο, τα ασανσέρ ακινητοποιημένα, τα συνεργεία καθαρισμού απλήρωτα ενώ σε πολλές περιπτώσεις έχει διακοπεί η συνεργασία με εταιρείες έκδοσης κοινοχρήστων...

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του "Εθνους της Κυριακής", οι διαχειριστές των πολυκατοικιών αδυνατούν να εισπράξουν τα κοινόχρηστα, με αποτέλεσμα να “βάζουν χέρι” στο απόθεμα και τελικά να μην μπορούν να πληρώσουν λογαριασμούς ρεύματος ή συντήρηση των ασανσέρ.

Οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες καλούνται να πληρώσουν περισσότερα προκειμένου να συμπληρώσουν το αποθεματικό, καλύπτοντας και τους κακοπληρωτές.

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), Στρ. Παραδιάς, “η πολυκατοικία έχει ήδη τελειώσει.

Επικρατεί το απόλυτο χάος καθώς μετά το “κλείδωμα” της κεντρικής θέρμανσης λόγω αδυναμίας πληρωμής πετρελαίου, τώρα κλειδώνουν και τα ασανσέρ ενώ δεν υπάρχει ρεύμα σε κοινόχρηστους χώρους εξαιτίας των χρεών προς τη ΔΕΗ”.

Πολλές φορές οι ιδιοκτήτες διώκονται για χρέη που έχουν οι μισθωτές των ακινήτων τους. παράγοντες της αγοράς αναφέρουν οτι εκατοντάδες ενοικιαστές αφήνουν απλήρωτα μισθώματα και κοινόχρηστα και εγκαταλείπουν τα ακίνητα φορτώνοντας με μεγάλα "φέσια" τον ιδιοκτήτη.

Ενοικιαστής εγκατέλειψε το ακίνητο αφήνωνστα "φέσι" 6 ενοίκια και κοινόχρηστα 1.200 ευρώ.

Ιδιοκτήτης επιχείρησης με γραφεία στο κέντρο έχει να πληρώσει πάνω από 1 χρόνο κοινόχρηστα, ένα ποσό κοντά στα 2.000 ευρώ και δηλώνει ότι αδυνατεί να πληρώσει για πάντα. Η υπόθεση εκκρεμεί εδώ και δύο χρόνια στα δικαστήρια.

Τέλος, ιδιοκτήτης καταστήματος και τρεις άλλοι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων δεν έχουν πληρώσει κοινόχρηστα πάνω από 4.000 ευρώ. Ο διαχειριστής δεν έχει αποθεματικό και κόπηκε επί μήνες το ρεύμα στους κοινόχρηστους χώρους.
                                                                                                                Πηγή: Εθνος της Κυριακής

Αναγνώστες