«Μεγάλη υπόθεση το Μουντιάλ»!

Ο Κώστας Μανωλάς, μίλησε για την προσμονή των ελλήνων διεθνών λίγες ώρες πριν την έναρξη των υποχρεώσεων της Εθνικής Ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο νεαρός αμυντικός μίλησε στην... επίσημη ιστοσελίδα του Ολυμπιακού και μοιράστηκε τις σκέψεις του για τη μεγάλη ποδοσφαιρική γιορτή και την ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση για τον ίδιο και την Εθνική!

Υπάρχει άγχος όσο πλησιάζουν οι μέρες για τη σέντρα του πρώτου ματς;

Προσμονή περισσότερο. Όχι τόσο άγχος. Δεν είμαστε «χαλαροί» βέβαια, είμαστε σε εγρήγορση. Μιλάμε για πρεμιέρα Μουντιάλ. Είναι μεγάλη υπόθεση το ότι είμαστε εδώ! Για τον κόσμο, για την ομάδα, για τους συλλόγους μας, τον Ολυμπιακό εν προκειμένω, αλλά και για εμάς τους ίδιους!

Τι απαιτήσεις έχει μία διοργάνωση όπως το Μουντιάλ;

Είναι μία τεράστια διοργάνωση. Και ως τέτοια, απαιτεί το μέγιστο της συγκέντρωσης και της προσπάθειας, σε κάθε παιχνίδι. Μεγάλο ρόλο παίζει και η ψυχολογία. Το γεγονός ότι βρισκόμαστε στη Βραζιλία μας δίνει τεράστια ώθηση. Επομένως θα κοιτάξουμε, όπως πάντα, να κάνουμε το παιχνίδι μας και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορέσουμε.

Ως εμπειρία;

Πολύτιμη! Για κάθε ποδοσφαιριστή, είτε έχει ξαναπαίξει, είτε όχι! Πόσo μάλλον όταν δεν έχεις παίξει ξανά σε Μουντιάλ! Δεν θα πρέπει να γελιόμαστε, όμως. Και μιλάω για τους διεθνείς του Ολυμπιακού, τουλάχιστον, γιατί με αυτά τα παιδιά έχω παίξει έως τώρα σε υψηλό επίπεδο και με τον σύλλογό μου. Οι παραστάσεις από το UEFA Champions League παίζουν μεγάλο ρόλο για εμάς! Γνωρίζουμε καλά τι σημαίνει πίεση, τι σημαίνουν υψηλές απαιτήσεις και τι σημαίνει όλος ο πλανήτης να έχει στραμμένο το βλέμμα του επάνω σου! Το ζήσαμε στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σημειώνοντας και μία τεράστια νίκη! Όλοι οι παίκτες, βέβαια, έχουν παραστάσεις και είναι ικανοί να ανταποκριθούν στο κορυφαίο επίπεδο.

Ο κόσμος που θα είναι στις εξέδρες; Είναι κάτι ξεχωριστό έτσι;

Θέλουμε οι φίλαθλοι να στέλνουν θετική ενέργεια, προκειμένου να μας βοηθήσουν στο στόχο μας. Είτε είναι στη Βραζιλία, είτε στην Ελλάδα, είτε σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του πλανήτη και μας παρακολουθούν.

Για σένα προσωπικά πως είναι η επικείμενη συμμετοχή σε Μουντιάλ;

Eίναι κάτι υπέροχο. Μακάρι να πάνε όλα καλά, για την ομάδα και για εμένα, γιατί τα οφέλη θα είναι πολλαπλά. Και για τον εαυτό μου και για την Εθνική, αλλά και για τον Ολυμπιακό, φυσικά, αφού θα επιστρέψω και εγώ, αλλά και οι άλλοι «ερυθρόλευκοι», γεμάτοι εμπειρίες και -ευελπιστώ- βελτιωμένοι!

Πηγή: gazzetta.gr

Αναγνώστες