Πώς να σερβιριστείτε γρήγορα σ’ ένα μπαρ

Σε όλους μας έχει συμβεί: έχουμε βγει, έχουμε πάει σ’ αυτό το μπαρ για το οποίο όλοι μιλάνε και δεν μπορούμε να…
φτάσουμε στην πηγή. Εμείς σας έχουμε τη λύση, με 4 απλά βήματα…

Βήμα 1ο: Φτάστε κοντά στη μπάρα

Σ’ ένα συνωστισμένο (και ιδρωμένο) μπαρ, το κρίσιμο είναι να καταφέρετε να εκμεταλλευτείτε οποιοδήποτε άνοιγμα βρείτε μπροστά σας και ύστερα να το κάνετε δικό σας. Αυτό γίνεται μέσω τριών απλών βημάτων: κινείστε το χέρι σας σα να ήταν φίδι ανάμεσα στο συρφετό μέχρι να νιώσετε ότι έχει αγγίξει το ξύλο της μπάρας. Αν το καταφέρετε αυτό, η περιοχή είναι δική σας. Τώρα τραβήξτε το σώμα σας στο μπαρ μέσω οποιασδήποτε χαραμάδας ανοίξει μπροστά σας. Μόλις κάποιος μετακινηθεί έστω και λίγο, γυρίστε ολόκληρο το σώμα σας προς το μπαρ και βάλτε και τα δυο σας χέρια στην μπάρα.

Βήμα 2ο: Τραβήξτε την προσοχή του barman

Ένας σωστός μπάρμαν θα έχει στο μυαλό του τη σειρά με την οποία θα σερβίρει, βάσει του αντικειμενικού κανόνα «όποιος ήρθε πρώτος, πίνει πρώτος» ή της… πιο υποκειμενικής αντίληψης για το ποιος/α είναι πιο ελκυστικός/η. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που δεν έχουν εμπειρία οι οποίοι θα σερβίρουν στην τύχη – κι αυτό μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε. Πρέπει να κάνετε τον μπάρμαν να σας προσέξει όσο πιο σύντομα γίνεται. Χρησιμοποιήστε ό, τι τέχνασμα ξέρετε προκειμένου να του κάνετε εντύπωση: χαμογελάστε, δείχνετε προσιτοί και μην αποκαλύπτετε την ανυπομονησία σας. Αν υπάρχει ράμπα για τα πόδια, ανεβείτε πάνω της, ανοίξτε τα χέρια σας, τεντωθείτε σαν περήφανο παγώνι. Έπειτα, ακολουθήστε με το βλέμμα σας τις κινήσεις του μπάρμαν. Μην αφαιρεθείτε, γιατί σίγουρα κάποιος άλλος θα πάρει τη θέση σας.

Βήμα 3ο: Η κρίσιμη στιγμή της παραγγελίας

Μόλις δώσει την παραγγελία σε κάποιο, η ματιά του μπάρμαν θα αναζητήσει σύντομα τον επόμενο πελάτη. Ίσως ήδη ξέρει ποιος έχει σειρά, αλλά αν υπάρχει μια περίπτωση να μπορείτε να τον επηρεάσετε, τώρα είναι το δευτερόλεπτο για να το κάνετε. Σηκώστε το χέρι, ανοίξτε λίγο το στόμα σας και γείρετε ελαφρώς μπροστά. Το κλάσμα εκείνο του δευτερολέπτου όταν ο μπάρμαν σας ρίξει μια ματιά, φωνάξτε την παραγγελία σας με δυνατή, καθαρή φωνή, φροντίζοντας να ακούγεται σαν κάποια που είναι εύκολο να ετοιμάσει. Προσθέστε κι ένα εγκάρδιο «ευχαριστώ». Αν σκοπεύετε να περάσετε όλη τη βραδιά εδώ, αυτή είναι η στιγμή που επενδύεται στο μέλλον σας: λέγοντας «και ένα για σένα, φίλε/μπάρμαν» θα εξασφαλίσετε άμεση εξυπηρέτηση στην επόμενη γύρα.

Βήμα 4ο: Tips για σκοτεινές (και λίγο απαράδεκτες) τεχνικές

Με καμία από τις προαναφερθείσες τεχνικές δεν εκτίθεστε ούτε προκαλείτε πρόβλημα σε κανέναν. Όμως υπάρχουν και κάποιες σκοτεινές τέχνες τις οποίες μπορείτε να εξασκήσετε για να σερβιριστείτε όταν έχετε φτάσει στο αμήν. Προσέξτε όμως: μπορεί να έχετε άμεσα αποτελέσματα, αλλά ίσως «δηλητηριάσουν» τη σχέση σας με τον μπάρμαν, οπότε καλό είναι να μην το δοκιμάσετε στο μπαρ όπου συχνάζετε. Για παράδειγμα αν ενώ βρίσκεστε στην ουρά, εντοπίστε την κρίσιμη στιγμή που ο μπάρμαν αναζητά την επόμενη παραγγελία και φωνάξετε τη δική σας ή αν χρησιμοποιήσετε αθέμιτα μέσα, όπως ένα βαθύ ντεκολτέ ή ακόμα κι αν προσπαθήσετε να γίνετε φιλαράκια με τον μπάρμαν και να του πιάσετε κουβέντα, μπορεί να σας κακοχαρακτηρίσουν, αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σερβιριστείτε πρώτοι…

clickatlife.gr

Αναγνώστες