Στάση εργασίας για τον ένα χρόνο λουκέτου στην ΕΡΤ

Σε τετράωρη στάση εργασίας από τις 12:00-16:00 προχωράει σήμερα ο κλάδος των Μέσων Ενημέρωσης, τιμώντας με αυτό το τον τρόπο τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ, ένα χρόνο μετά το... μαύρο που έπεσε στη Δημόσια Τηλεόραση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, όπως και όλες οι Ενώσεις Συντακτών της χώρας και οι τρεις Ομοσπονδίες στο χώρο του Τύπου (ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ) «επαναβεβαιώνουν την ακλόνητη και αταλάντευτη βούληση μας για άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ».

Στις 19:00 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή. Στη συγκέντρωση έχουν προσκληθεί να μιλήσουν αρχηγοί των κομμάτων και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης.

Ολόκληρη η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας από το δίκτυο της EΡΤopen, την ΕΤ3, τις συχνότητες των περιφερειακών ΕΡΑ σε όλη την Ελλάδα και από τα βραχέα σε όλο τον κόσμο.

«Στο συνεχιζόμενο εδώ και 12 μήνες αγώνα για επαναλειτουργία της ΕΡΤ, κομβικό ρόλο για την μη ευόδωσή του, έπαιξε η δημιουργία και λειτουργία της κατ’ ευφημισμό «Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης»». Με αδιαφανείς διαδικασίες, με τροπολογίες επί τροπολογιών, με κατάργηση του ΑΣΕΠ, με διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, επιχειρήθηκε να λειτουργήσει η ΔΤ ως οριστική «ταφόπλακα» στην ΕΡΤ και την μακρά ιστορία της.

Η Ελλάδα ένα χρόνο τώρα κατέχει το θλιβερό παγκόσμιο προνόμιο να ισχυρίζεται ότι διαθέτει «Δημόσια Ραδιοτηλεόραση» με προσωπικό εποχικούς υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι σε αυτή τη φάση έχουν υπενοικιασθεί στη ΝΕΡΙΤ» αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

Αναγνώστες