Κλήθηκαν Πυροσβεστική, δήμος και ιδιώτης προκειμένου να κατέβει γάτα από δέντρο!

Ολόκληρη επιχείρηση στήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής για Τρίτη φορά προκειμένου να απεγκλωβιστεί γάτα από δένδρο στο προαύλιο...
της Ακαδημίας στην Λαμία.

Το άτυχο ζωντανό παρέμενε χωρίς τροφή και νερό για τέταρτη ημέρα σε μεγάλο ύψος. Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Λαμίας και η πρόεδρος ενημερώθηκαν από την πρώτη στιγμή.

Αρχικά κλήθηκε η πυροσβεστική αλλά παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών στάθηκε αδύνατον να πεισθεί η γάτα να κατέβει. Οι πυροσβέστες μάλιστα χρησιμοποίησαν ακόμη και νερό προκειμένου να κατέβει το ζώο σε χαμηλότερο ύψος.


Η επόμενη προσπάθεια έγινε από συνεργείο με γερανό του δήμου. Και πάλι όμως η γάτα αποφάσισε να ανέβει σε μεγαλύτερο ύψος και αρνήθηκε να αφεθεί στα χέρια των ανθρώπων που έτρεξαν να την βοηθήσουν.

Σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων δεν υπέκυψε ούτε στο φαγητό που της προσέφερε ο ιδιοκτήτης της απέναντι ταβέρνας προκειμένου να εγκαταλείψει του κορμό του δένδρου στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου.

Η πρόεδρος του φιλοζωικού Αγγελική Μπαρτσώκα δεν το έβαλε κάτω και με ιδιώτη γερανό επιχείρησε για τρίτη φορά την διάσωση του ζώου που εξασθενούσε.
lamiastar.gr

Αναγνώστες