Αρνήθηκαν να ομολογήσουν την κλοπή και τους έκοψαν τα χέρια!

Η αστυνομία του Πακιστάν έκοψε τα αριστερά χέρια δύο ανδρών που κατηγορούνται για κλοπή αφού αρνήθηκαν να ομολογήσουν ότι έκλεψαν ηλεκτρικά καλώδια και...
κινητά τηλέφωνα, δήλωσαν τα ίδια τα θύματα σήμερα στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Οι δύο άνδρες, ο Γούλαμ Μουστάφα, 38 ετών, κι ο Λίακουατ Άλι, 42 ετών, κατήγγειλαν ότι αστυνομικοί έκοψαν τα χέρια τους με ένα μπαλτά την Παρασκευή.
«Τέσσερις ή πέντε αστυνομικοί με κράτησαν και έκοψαν το χέρι μου. Λιποθύμησα από τον πόνο», είπε ο Μουστάφα από το νοσοκομείο της πόλης Μπαχαουαλπούρ στην επαρχία Παντζάμπ.

«Εγώ και ο Λίακουατ συλληφθήκαμε πριν από οκτώ ημέρες αφού κάποιοι κάτοικοι μας κατηγόρησαν ψευδώς ότι κλέψαμε και μας παρέδωσαν στην αστυνομία που μας χτύπησε και μας βασάνισε. Στη συνέχεια την Παρασκευή έκαναν αυτό», πρόσθεσε.

Η αστυνομία διαψεύδει τους ισχυρισμούς των ανδρών και υποστηρίζοντας ότι οι ίδιοι έκοψαν τα χέρια τους με ξυράφια σε μια απόπειρα αυτοκτονίας, αν και δεν είναι ξεκάθαρο πώς κατάφεραν να κόψουν τα χέρια τους.

Το ιατρικό προσωπικό ανέφερε ότι οι άνδρες διακομίστηκαν στονοσοκομείο από δύο αστυνομικούς περίπου οκτώ ώρες αφού είχαν κοπεί τα χέρια τους. Και οι δύο είχαν χάσει πολύ αίμα.

«Φαίνεται να έχει γίνει από ένα τσεκούρι ή ένα παρόμοιο εργαλείο. Δεν πρόκειται για τραύματα που μπορούν να έχουν προκαλέσει οι ίδιοι στους εαυτούς τους», σχολίασε ο Άαμιρ Άχμεντ επικεφαλής του τμήματος επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου.

Ο Άχμεντ πρόσθεσε ότι ο Μουστάφα έφτασε στο νοσοκομείο με το χέρι του εντελώς κομμένο. Ένας αστυνομικός το μετέφερε σε μια πλαστική σακούλα.
Το χέρι του Λίακουατ ήταν επίσης κομμένο όμως εξακολουθούσε να κρέμεται από το μπράτσο του. «Ράψαμε το χέρι του Λίακουατ, αλλά θα περάσουν εβδομάδες προτού γνωρίζουμε αν θα μπορεί να το χρησιμοποιεί και πάλι», επεσήμανε ο Άχμεντ.

Μια εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, η Ναμπίλα Γαζάνφαρ, διέψευσε ότι αστυνομικοί έκοψαν τα χέρια των δύο ανδρών.

«Τους έπιασαν να κλέβουν και οι ντόπιοι τους λιντσάρισαν, όμως τους έσωσε η αστυνομία και τους μετέφερε στο νοσοκομείο», επεσήμανε η Γαζάνφαρ. «Η σύζυγος του Μουστάφα και κάποιες άλλες γυναίκες τους επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο και τους έδωσαν φαγητό, ρούχα και ξυράφια για να ξυριστούν. Χρησιμοποίησαν τα ξυράφια για να κόψουν τους καρπούς τους».

Αναγνώστες