Συνεπαρμένοι από την κρητική Φύση ... χάνονται!

Έκκληση προς τουριστικά γραφεία και ξενοδοχεία απηύθυνε, σήμερα, ο Χανιώτης σύμβουλος, Τάσος Κουρουπάκης. Λόγω και της ...ιδιότητάς του ως υπεύθυνος πολιτικής προστασίας διαπιστώνει ότι πριν καλά-καλά "ανοίξει" η τουριστική σεζόν, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρίσκονται επί ποδός για περιπτώσεις τουριστών που αποφασίζουν να ανακαλύψουν την κρητική ύπαιθρο και εξορμούν, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν πού πηγαίνουν, ενώ συχνά δε διαθέτουν καν τον απαραίτητο εξοπλισμό, όπως αναφέρεται στο cretalive.gr.

"Πριν ξεκινήσει η τουριστική περίοδος έχουν γίνει 11 διασώσεις ξένων" που περνούν φαράγγια, ακολουθούν το μονοπάτι Ε4, σύμφωνα με τον κ.Κουρουπάκη. Ο ίδιος, μιλώντας στο Cretalive, απηύθυνε έκκληση προς τουριστικά γραφεία και ξενοδοχεία, να ενημερώνουν τους τουρίστες, ώστε να γνωρίζουν πού πηγαίνουν, να επιλέγουν τις εξορμήσεις τους με βάση την εμπειρία και τη φυσική τους κατάσταση, ενώ σε κάθε περίπτωση δε θα πρέπει να φεύγουν χωρίς να έχουν μαζί τους κινητό τηλέφωνο, χάρτες, νερό και άλλα απαραίτητα. 

"Καταλαβαίνω ότι τους συνεπαίρνουν οι ομορφιές της Κρήτης, αλλά πρέπει να υπάρξει ενημέρωση, ώστε να μην κινδυνεύουν" - είπε ο κ.Κουρουπάκης, τονίζοντας ότι στην Κρήτη υπάρχουν πάνω από 20 κορυφές, με υψόμετρο 2.000 μέτρων, γεγονός που καθιστά ανέφικτη την ταυτόχρονη παρουσία κλιμακίων διάσωσης, σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη σε περισσότερες από μία περιπτώσεις την ίδια ώρα. Την ίδια στιγμή, δε θα πρέπει να παραγνωρίζεται το γεγονός οτι οι περισσότεροι τουρίστες είναι ασφαλισμένοι ακόμη και για τέτοιες περιπτώσεις. Ως εκ τούτου το ελληνικό κράτος που διαθέτει ακόμη και επί μέρες, προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό για την αναζήτηση και διάσωση των αγνοουμένων, θα μπορούσε να διεκδικήσει από τις ιδιωτικές ασφάλειες, μέρος της αποζημίωσης που λαμβάνει ο εκάστοτε τουρίστας, για την κάλυψη μέρους των εξόδων που κάνει για την επιχείρηση.

Αναγνώστες