Το Facebook έσωσε βρετανίδα τουρίστρια στη Κρήτη!

Η χρήση Facebook μέσω του κινητού της τηλεφώνου έσωσε Bρετανίδα τουρίστρια...η οποία «έκανε βουτιά» σε κρημνώδη περιοχή στη Κρήτη ενώ έκανε πεζοπορία σε δύσβατο σημείο. Πρόκειται για μια 60χρονη γυναίκα η οποία, λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι και ενώ έκανε περίπατο στην περιοχή Πλάτανο, έχασε την ισορροπία της και έπεσε σε κρημνώδες σημείο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να είναι αδύνατη η μετακίνησή της. 

Η 60χρονη, μέσω του κινητού της, έστειλε φωτογραφίες σε υπάλληλο ξενοδοχείου στο οποιο διαμένει, ενημερώνοντας για τον τραυματισμό της και το ακριβές σημείο της πτώσης της. 

Άμεσα ενημερώθηκε η αστυνομία και η Πυροσβεστική και ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση για τη διάσωσή της. Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας κ. Π. Καράμπελας, η 60χρονη ανέφερε ότι παρουσιάζει δυσκολία στην αναπνοή, όμως έχει επαφή με το περιβάλλον και δεν κινδυνεύει η ζωή της. 

Ωστόσο η επιχείρηση διάσωσης είναι δύσκολη εξαιτίας του δύσβατου της περιοχής και αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το απόγευμα. Τα 10 άτομα που λαμβάνουν μέρος σε αυτήν, προσεγγίζουν το σημείο που έχει εντοπιστεί η 60χρονη, με φορητά μέσα (σχοινιά, φορεία κτλ), προκειμένου να μεταφέρουν επειτα με ασφάλεια την Βρετανίδα στον αγροτικό δρόμο από όπου θα την παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Σημειώνεται ότι στις έρευνες συνδράμει ομάδα εθελοντών διασωστών από τον Αγ. Νικόλαο καθώς και εθελοντές Σαμαρείτες.
flashnews.gr

Αναγνώστες