Τυφλός ξαναβρίσκει το φως του έπειτα από 42 χρόνια, αφού σταμάτησε τον καθημερινό αυνανισμό

Ένα φαινόμενο που παρατηρείται για πρώτη φορά στα επιστημονικά χρονικά, μετά από βιβλικού τύπου θαύματα, σημειώθηκε στην Κατερίνη στα τέλη Ιουνίου. 

Συγκερκριμένα...., ένας τυφλός 42χρονος, τα στοιχεία του οποίου δεν δημοσιεύονται για ευνόητους λόγους, ξαναβρήκε το φως του όταν για άγνωστους λόγους έκοψε τον καθημερινό αυνανισμό.

Ενώ είναι παγκοσμίως γνωστό ότι η υπερβολική αυτοϊκανοποίηση (σε αντίθεση με το σεξ) οδηγεί σε φρικτές συνέπειες μεταξύ των οποίων και η σταδιακή τύφλωση, είναι η πρώτη φορά στα ιατρικά χρονικά που παρατηρείται το αντίθετο φαινόμενο, δηλαδή η παύση του αυνανισμού να οδηγεί στην απόκτηση της όρασης.

Το στοιχείο που κάνει την ιστορία αυτή να φαίνεται πραγματικά απίστευτη είναι το γεγονός ότι ο 42χρονος ήταν εκ γενετής τυφλός και από μικρός έτρεχε ανεπιτυχώς από γιατρό σε γιατρό για να βρει λύση στο μεγάλο ιατρικό του πρόβλημα. Τελικά αποδείχτηκε ότι η λύση ήρθε... ουρανοκατέβατη, αφού καμία θεραπεία ή άσκηση δεν είχε βοηθήσει τον άτυχο τυφλό όλα αυτά τα χρόνια. Η περίπτωση λοιπόν του 42χρονου έρχεται να ρίξει φως σε μια καινούρια μορφή θεραπείας από την τύφλωση, με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο να είναι το πρώτο που ήδη άνοιξε θέση για διδακτορικό φοιτητή στον συγκεκριμένο ερευνητικό τομέα.

Η ιατρική κοινότητα εξετάζει το ενδεχόμενο να έχουν σημειωθεί κι άλλα παρόμοια περιστατικά στο παρελθόν, χωρίς όμως να έρθουν στο φως λόγω της ντροπής των «νεοφώτιστων» να παραδεχθούν ότι αυνανίζονταν συχνά όσο ήταν τυφλοί. Τέλος, ο 42χρονος παρακολουθείται στενά από τους ερευνητές ιατρούς έτσι ώστε να διαπιστωθεί εάν θα υποχωρήσει το πρόβλημα τριχοφυΐας που είχε αναπτύξει στα χέρια από την ηλικία των 13.

Αναγνώστες