Σχεδόν $4 δισ. ζητά ο Ομπάμα για την αντιμετώπιση του κύματος ανήλικων μεταναστών

Περισσότερα από 52.000 παιδιά και 39.000 γυναίκες με παιδιά έχουν συλληφθεί από τις αρχές του 2014 στα νότια σύνορα τον ΗΠΑ, με την Ουάσιγκτον να αναζητεί ...τρόπο να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό κύμα.

Κεφάλαια ύψους 3,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων ζήτησε σήμερα Τρίτη ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα από το Κογκρέσο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μαζική εισροή ανήλικων μεταναστών από την Λατινική Αμερική.

Τα χρήματα θα διατεθούν στο υπουργείο Υγείας και διάφορες ομοσπονδιακές υπηρεσίες που συνδέονται με τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών αλλά και με την φροντίδα των παιδιών, πολλά από τα οποία περνούν τα σύνορα χωρίς να συνοδεύονται από ενήλικες συγγενείς τους.

Περίπου $1,8 δισ. θα δοθούν στο υπουργείο Υγείας, για τη φιλοξενία των παιδιών, ενώ $1,1 δισ. θα λάβει η υπηρεσία Μετανάστευσης και Τελωνίων, η οποία θα αναλάβει και την απέλαση ενηλίκων που δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα και συνταξιδεύουν με τα παιδιά.

Περισσότερα από 52.000 παιδιά και 39.000 γυναίκες με παιδιά έχουν συλληφθεί από τις αρχές του 2014 στα νότια σύνορα τον ΗΠΑ, αριθμοί πολύ μεγαλύτεροι σε σχέση με προηγούμενα έτη.

Αναγνώστες