Αποφυλακίζεται ο προφυλακισμένος για την υπόθεση των εξοπλιστικών Σωτήρης Εμμανουήλ

Δεκτή έγινε η προσφυγή του προφυλακισμένου για την υπόθεση των εξοπλιστικών Σωτήρη Εμμανουήλ προκειμένου να αντικατασταθεί η προφυλάκισή του με ...
την επιβολή περιοριστικών όρων.

Με ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών η προσωρινή κράτηση του διαχειριστή των Ελληνικών Ναυπηγείων αντικαθίσταται με την καταβολή εγγύησης 3 εκατ. ευρώ, την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την εμφάνιση δύο φορές την εβδομάδα στο Αστυνομικό Τμήμα της κατοικίας του.

«Ανεξάρτητα από την αυστηρότητα των περιοριστικών όρων, το συγκεκριμένο βούλευμα, εκτός από την εξαιρετική νομική τεκμηρίωση του, γεννά και αισιοδοξία ότι οι δικαστές της Αθήνας δεν επηρεάζονται από την ατμόσφαιρα ανθρωποφαγίας, που κάποιοι σκοπίμως διαμορφώνουν, αλλά υπακούουν στο νόμο, στην αναλογικότητα και στην συνείδησή τους» ανέφερε ο συνήγορός του Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Σε βάρος του Εμμανουήλ έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, κατηγορίες που αφορούν ποσό 17 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία είχαν φθάσει σε εταιρεία του από τη γερμανική HDW.

Αναγνώστες