Οι λέσχες των πλουσίων του κόσμου

Η βασική ιδέα είναι να μην «μπλέκουν» οι προνομιούχοι αυτού του κόσμου με τους κοινούς θνητούς. Ξεκίνησαν από..., πού αλλού, την Αγγλία και εξαπλώθηκαν σε πολλές πόλεις του κόσμου. Σήμερα τα βρίσκει κανείς ακόμα και στη νεόπλουτη ελίτ της Κίνας.

Τα νέα μέλη εισέρχονται μετά από πρόταση άλλων μελών και τις περισσότερες φορές δεν αρκεί η οικονομική επιφάνεια αλλά χρειάζεται επιπλέον και το κοινωνικό «ειδικό βάρος» του ατόμου.

Τα μέλη των λεσχών αυτών τρώνε, πίνουν και κάνουν δραστηριότητες στα καλύτερα και ακριβότερα εστιατόρια και μπαρ και σε κορυφαίες εγκαταστάσεις (π.χ. για γκολφ) που είτε ανήκουν στο club ε ίτε τους παρέχεται προνομιακή πρόσβαση.

Ας δούμε τα πιο ξεχωριστά.

THE HURLINGHAM CLUB, ΛΟΝΔΙΝΟ

Κόστος: δεν ανακοινώνεται

Μέλος του ήταν ο βασιλιάς Εδουάρδος ο 7ος (1841-1910). Το κλαμπ διαθέτει άριστες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις για συναναστροφή, αθλητισμό, κυνήγι και άλλες δραστηριότητες. Ο χρόνος αναμονής από την αίτηση μέχρι την εγγραφή είναι 15 χρόνια.


SILENCIO, ΠΑΡΙΣΙ

Κόστος: €1.600 τον χρόνο

Απευθύνεται στους λάτρεις της τέχνης και σκοπός του είναι να παρέχει πρόσβαση σε καλλιτεχνικά γεγονότα (εκθέσεις, παραστάσεις κ.λπ.). Στην τιμή περιλαμβάνεται και concierge service.


CORE, ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Κόστος: $50,000 η εγγραφή + $15,000 τον χρόνο

Μέλη εδώ είναι ο ιδρυτής του Yahoo!, Jerry Yang, o Roger Waters των Pink Floyd και ο σχεδιαστής μόδας Kenneth Cole.

Αναγνώστες