Επέμβαση στον αστράγαλο για τον Κιμ Γιονγκ-Ουν

O ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ- Ουν, που είχε εξαφανιστεί από τα φώτα της δημοσιότητας για ένα διάστημα 6 εβδομάδων προτού... εμφανιστεί και πάλι πριν από λίγο καιρό, υποβλήθηκε σε μια επέμβαση προκειμένου να του αφαιρεθεί μία κύστη από τον αστράγαλο, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Yonhap επικαλούμενο τις υπηρεσίες κατασκοπείας της Νότιας Κορέας.

Η εθνική υπηρεσίας πληροφοριών της Νότιας Κορέας (NIS) εξήγησε στους βουλευτές ότι το ιατρικό πρόβλημα είχε διαγνωστεί το Μάιο και ότι οι γιατροί από ξένες χώρες είχαν κληθεί στην Πιονγιάνγκ προκειμένου να αναλάβουν την επέμβαση αυτή που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων.

Το Yonhap επικαλείται βουλευτές της αντιπολίτευσης αλλά και του κυβερνώντος κόμματος.

H NIS επίσης ενημέρωσε τους βουλευτές ότι ο Κιμ Γιονγκ- Ουν προχώρησε στον υποβιβασμό περίπου 200 αξιωματικών του στρατού, την ώρα που τουλάχιστον 50 ανθρώποι στη Βόρεια Κορέα έχουν εκτελεστεί από τις αρχές του έτους.

Ορισμένες από αυτές τις εκτελέσεις συνδέονται με τις σύλληψη και εκτέλεση τον περασμένο Δεκέμβριο του θείου του νεαρού ηγέτη, του Γιανγκ Σον Τάεκ, που θεωρείτο για πολύ καιρό ως ο δεύτερος ισχυρότερος άνδρας του καθεστώτος, σύμφωνα με τις υπηρεσίες πληροφοριών της Νοτίου Κορέας.

Αναγνώστες