Λαβρόφ: Η Ρωσία θα αναγνωρίσει τις εκλογές των αυτονομιστών στην Ουκρανία

«Περιμένουμε πως οι εκλογές θα γίνουν κανονικά, όπως έχει συμφωνηθεί, και φυσικά θα αναγνωρίσουμε τα αποτελέσματα», δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

Η Ρωσία σχεδιάζει... να αναγνωρίσει τις εκλογές που οργανώνουν την ερχόμενη Κυριακή οι ρωσόφιλοι αυτονομιστές στις επαρχίες Ντονέτσκ και Λουχάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, όπως δήλωσε σήμερα Τρίτη ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Περιμένουμε πως οι εκλογές θα γίνουν κανονικά, όπως έχει συμφωνηθεί, και φυσικά θα αναγνωρίσουμε τα αποτελέσματα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λαβρόφ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Izvestia.

Οι 2,8 εκατομμύρια πολίτες των δύο επαρχιών δεν έλαβαν μέρος στις βουλευτικές εκλογές που έλαβαν χώρα στην υπόλοιπη Ουκρανία την Κυριακή, και ανέδειξαν ξεκάθαρα φιλοδυτικούς σχηματισμούς ως πρώτες δυνάμεις στη νέα Βουλή.

Με το 80,17% των ψήφων να έχει καταμετρηθεί, πρώτο αναδεικνύεται το κόμμα του πρωθυπουργού Αρσένι Γιατσενιούκ με 21,94%, ενώ τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει ο συνασπισμός του προέδρου Πέτρο Ποροσένκο με 21,6%.

Αναγνώστες