Στήριξη μέσω Facebook στους διαδηλωτές του Χονγκ Κονγκ

Δημόσιοι υπάλληλοι στο Χονγκ Κονγκ εξέφρασαν μαζικά μέσω Facebook την υποστήριξή τους στους διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για ...την άρνηση Πεκίνου να επιτρέψει σύστημα ελεύθερων εκλογών στην πρώην βρετανική αποικία, προτείνοντας εκλογικές μεταρρυθμίσεις που έχουν απορριφθεί ως ανεπαρκείς από τους ακτιβιστές.

Εργαζόμενοι σε διάφορες δημόσιες υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων, οι υπηρεσίες επικοινωνίας της τοπικής κυβέρνησης, η αστυνομία και το δικαστικό σώμα, δημοσίευσαν φωτογραφίες από τις επαγγελματικές τους ταυτότητες χωρίς όμως να διακρίνεται το όνομά τους. Ένα μικρό κείμενο γραμμένο από αστυνομικό στα κινεζικά που επιδοκιμάστηκε με περίπου 6.000 «like» και αναδημοσιεύτηκε 600 φορές, αναφέρει: «Το σώμα μου είναι στο στομάχι του θηρίου, αλλά η καρδιά μου είναι με τον κόσμο».

Όχι λιγότεροι από 1.300 δημόσιοι λειτουργοί δημοσίευσαν άρθρο στην εφημερίδα Ming Pao για να αποδοκιμάσουν τα συνδικάτα τους που είχαν επικρίνει τους διαδηλωτές νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με έρευνα του κινεζικού πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ, παρά την ενόχληση πολλών κατοίκων που πλήττονται από τους αποκλεισμούς δρόμων και προβλήματα στις μεταφορές τους από τις 28 Σεπτεμβρίου, η υποστήριξη της κοινής γνώμης προς τους διαδηλωτές είναι μεγαλύτερη σε σχέση με πριν από ένα μήνα, με το 38% να επιδοκιμάζει και το 31% να διαφωνεί.

Εν τω μεταξύ χθες η αστυνομία προχώρησε σε οτκώ συλλήψεις ύστερα από συμπλοκές με φιλοδημοκρατικούς διαδηλωτές στη συνοικία Μονγκόκ, σημείο κλειδί του κινήματος διαμαρτυρίας. Οι επτά άνδρες και μία γυναίκα, ηλικίας μεταξύ 32 και 82 ετών, συνελήφθησαν αργά χθες και αντιμετωπίζουν κατηγορίες μεταξύ άλλων για επίθεση, κατοχή επιθετικών όπλων και εμπρησμό, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Αναγνώστες