Βούτσιτς προς Ράμα: Δεν επιτρέπω σε κανέναν να μας ταπεινώνει μέσα στο Βελιγράδι

Ο σέρβος πρωθυπουργός εμφανίστηκε έντονα εκνευρισμένος από το γεγονός ότι ο Αλβανός ομόλογός του αναφέρθηκε στο Κόσοβο ως ανεξάρτητο κράτος...
Επεισοδιακή ήταν η κοινή συνέντευξη Τύπου των πρωθυπουργών της Σερβίας και της Αλβανίας, που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι.

Στην κοινή συνέντευξη, που ακολούθησε μετά το τέλος των συνομιλιών, ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς εμφανίστηκε έντονα εκνευρισμένος από το γεγονός ότι ο Αλβανός πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο Κόσοβο ως ανεξάρτητο κράτος.

«Δεν επιτρέπω σε κανέναν να καταχράται τη φιλοξενία μας και ως επισκέπτης να προσπαθεί να μας ταπεινώσει, μιλώντας για το Κόσοβο. Για τη Σερβία, το Κόσοβο είναι αναπόσπαστο τμήμα της και ποτέ δεν θα διαπραγματευτούμε με την Αλβανία αυτό το θέμα» επεσήμανε, σε υψηλούς τόνους, ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας χαρακτήρισε προβοκάτσια την αναφορά του Έντι Ράμα στο θέμα του Κοσόβου και δήλωσε ότι η συμπεριφορά του «μιλάει για τις προσθέσεις του».

«Εγώ, όταν θα επισκεφτώ την Αλβανία, θα σεβαστώ τον οικοδεσπότη και δεν θα προσπαθήσω να τον ταπεινώσω» συμπλήρωσε, εμφανώς εκνευρισμένος, ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς.
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, παρά τις «βαριές κουβέντες» που ακούστηκαν από τον ομόλογό του της Σερβίας διατήρησε την ψυχραιμία του και μάλιστα αποκάλεσε τον Αλεξάνταρ Βούτσιτς με το όνομά του, δηλώνοντας ότι δεν είχε κακές προσθέσεις.

Σχετικά Άρθρα

Σερβία: Ιστορική επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα στο Βελιγράδι Αναβλήθηκε για τις 10 Νοεμβρίου η επίσκεψη του Ράμα στο Βελιγράδι Ράμα: Εφιάλτης της Σερβίας η Μεγάλη Αλβανία – Βούτσιτς: Θα αποτρέψουμε τον εφιάλτη

Αναγνώστες