Δείτε τα σεξο- απρόοπτα που ''χαλούν'' την ερωτική ζωή!

Ο άνδρας μπλοκάρει 

Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Ινστιτούτου Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων ΙΜΟΠ η ευκαιριακή αποτυχία, όπως... λέγεται επιστημονικά το μπλοκάρισμα είναι ιδιαίτερα συχνή στις νέες ηλικίες, δηλαδή στα πρώτα χρόνια της σεξουαλικής ζωής του άντρα, ίσως και στην πρώτη φορά, ή αργότερα με κάποια καινούργια σχέση που ο ίδιος την χαρακτηρίζει σημαντική!

Ένα ποτηράκι παραπάνω

Σύμφωνα με του επιστήμονες του ΙΜΟΠ οι πιο συνηθισμένες αιτίες που  πυροδοτούν το πρόβλημα είναι:

μια βραδιά με πολύ αλκοόλ 

ο άνδρας δυσκολεύτηκε να τοποθετήσει σωστά το προφυλακτικό

μια περίοδος με διάφορα προβλήματα, π.χ. οικονομικά, όπου η σεξουαλική επιθυμία είναι μειωμένη

ανησυχία για το μέγεθος των προσόντων και την αντίδραση της γυναίκας όταν τον δει γυμνό

όταν έρχεται σε επαφή με μια απροσδόκητα προκλητική γυναίκα, όπου αγχώνεται για τις επιδόσεις του. 

Οι γρήγοροι του σεξ

Μπορεί η πρόωρη εκσπερμάτιση να χαρακτηρίζεται ανδρικό πρόβλημα αλλά στην πραγματικότητα φαίνεται ότι επηρεάζει και τους δυο συντρόφους.

Ένας στους πέντε Έλληνες που αντιμετωπίζει πρόβλημα διστάζει να το συζητήσει με κάποιο ειδικό, σπάνια μιλά για αυτό και ακόμη πιο σπάνια αναζητά θεραπεία.

Επιστημονικές μελέτες που έγιναν έδειξαν ότι μόλις το 9% των αντρών με πρόβλημα έχουν επισκεφθεί γιατρό και από αυτήν την μικρή ομάδα, το 70% διαγνώστηκε τυχαία, κατά τη διάρκεια επίσκεψης για άλλο ιατρικό πρόβλημα.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι από το 91% των αντρών που δεν συμβουλεύτηκαν ποτέ γιατρό, το 52.2% δήλωσε ότι δεν είχαν καν σκεφτεί αυτήν την εκδοχή. 

Αποδόσεις με φάρμακα

Μόλις οι γυναίκες ανακαλύπτουν ότι ο σύντροφός τους παίρνει φάρμακα για  να κρατηθεί στο ύψος των περιστάσεων συνήθως αντιδρούν αρνητικά.  Οι ειδικοί συστήνουν στους άνδρες πριν τα χρησιμοποιήσουν να συζητήσουν το πρόβλημα με το έτερο ήμιση και στη συνέχεια με το θεράποντα ιατρό τους. 

Τα προσόντα λυγίζουν

Μπορεί να είναι σπάνιο αλλά βάση στατιστικών στοιχείων  έχουν καταγραφεί διεθνώς 1.331  περιπτώσεις καταγμάτων στα γενετικά όργανα του άνδρα.

Συνήθως η πάθηση αυτή συμβαίνει σε άνδρες ηλικίας 20 με 50 χρόνων, κυρίως μεταξύ των 20 και 30 χρόνων με τα  περισσότερα να συμβαίνουν κατά την διάρκεια της σεξουαλικής επαφής σε ποσοστό  δηλαδή  περίπου το  80% αλλά και κατά την  διάρκεια αυνανισμού. 

Αναγνώστες