Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές κοντά στη Δαμασκό καταγγέλλει η Συρία

Σύμφωνα με τα συριακά ΜΜΕ, η πρώτη επίθεση έπληξε περιοχή κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού, ενώ η δεύτερη... έπληξε την κοντινή πόλη Ντιμάς. Έως τώρα δεν υπάρχει επιβεβαίωση των φερόμενων βομβαρδισμών από την πλευρά του Τελ Αβίβ.

Δυο αεροπορικές επιδρομές κοντά στην πρωτεύουσα της Συρίας, τη Δαμασκό, πραγματοποίησε η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που μεταδίδουν συριακά και λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης.

Έως τώρα δεν υπάρχει επιβεβαίωση των φερόμενων βομβαρδισμών από την πλευρά του Τελ Αβίβ, με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις να αναφέρουν πως δεν σχολιάζουν «ξένα δημοσιεύματα».

Για «επιθετικότητα κατά της Συρίας» κάνει λόγο το κρατικό συριακό πρακτορείο SANA, προσθέτοντας πάντως πως δεν υπάρχουν τραυματίες ή νεκροί.

Σύμφωνα με τα συριακά ΜΜΕ, η πρώτη επίθεση έπληξε περιοχή κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού, ενώ η δεύτερη έπληξε την πόλη Ντιμάς, που βρίσκεται κατά μήκος της διαδρομής που συνδέει την πρωτεύουσα της Συρίας με το γειτονικό Λίβανο. Δεν έχει αποσαφηνιστεί ποιοι ήταν οι στόχοι των φερόμενων βομβαρδισμών.

Σημειώνεται πως το Ισραήλ έχει εξαπολύσει αρκετές αεροπορικές επιδρομών κατά στόχων στο έδαφος της Συρίας από την έναρξη της εξέγερσης κατά του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ τον Μάρτιο του 2011.

Οι περισσότερες επιθέσεις στόχευαν οπλικά συστήματα τα οποία, όπως υποστηρίζει το Τελ Αβίβ, διοχετεύονται στη σιιτική λιβανέζικη οργάνωση Χεζμπολάχ.

Αναγνώστες