Ηχητικό "με τον Σαμαρά να δίνει εντολές σε δικαστικούς" έδωσε η ΧΑ

Καταγγελίες για συνωμοσία πρωθυπουργού και δικαιοσύνης εξαπέλυσε ο Ηλίας Κασιδιάρης, στη σημερινή επιστροφή του στη Βουλή, ενώ η Χρυσή Αυγή ανέβασε βίντεο....
, στο οποίο ισχυρίζεται ότι ακούγεται ο Αντώνης Σαμαράς να δίνει εντολές σε δικαστικό.

Για ηχητικό στο οποίο, σύμφωνα με τη ΧΑ, ακούγεται ο πρωθυπουργός να παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη, μίλησε ο Ηλίας Κασιδιάρης
Συγκεκριμένα, ο προφυλακισμένος βουλευτής δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός "παίρνει τηλέφωνο και δίνει εντολές σε δικαστικούς, για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, με το συνθηματικό Παναθηναϊκάκιας". 

Ο κ. Κασιδιάρης σημείωσε ότι "σήμερα είναι μία κρίσιμη μέρα, γιατί έρχονται στο φως νέα στοιχεία που ανατρέπουν την υπόθεση. Θα στείλουν στη φυλακή το Σαμαρά. [...] Ακούς τη φωνή του Σαμαρά και αγανακτείς γιατί δεν είναι ακόμα στη φυλακή. Ο αλήτης, ο χυδαίος, που κάνει τον πρωθυπουργό, θα πάει φυλακή. Να πάει φυλακή ο Σαμαρας!".

Μάλιστα, η ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής έχει αναρτήσει σχετικό βίντεο-ντοκουμέντο -όπως το χαρακτηρίζει- με ηχητικό απόσπασμα.


Σε αυτό, "η εντολή Σαμαρά είναι ξεκάθαρη και σαφής: Πες στον ψηλό τον Παναθηναϊκάκια οι επόμενοι τρεις που θα πάνε να τους γαμήσει", γράφει η σχετική ανάρτηση στον διαδικτυακό ιστότοπο του κόμματος.

Προστίθεται ότι "σύμφωνα με τα πρακτικά της Βουλής καταγράφηκαν ηλεκτρονικές διευθύνσεις όπου υπάρχει ηχητικό ντοκουμέντο όπου ακούγεται ο Αντώνης Σαμαράς να δίνει εντολή, ώστε ο Ντογιάκος να κανονίσει την παράνομη προφυλάκιση των Ηλιόπουλου, Γερμενή και Μπούκουρα".


Το βίντεο

Στην περιγραφή του επίμαχου βίντεο αναφέρονται τα εξής:

"ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ (Δ) ΜΕ ΑΝΩΤΑΤΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (Κ)

Ο διάλογος είναι συνωμοτικός και χρησιμοποιείται συνθηματική γλώσσα. Δε γίνεται αναφορά σε ονόματα. Προηγείται χρονικά της ανάκρισης τριών βουλευτών της ΧΑ (Γερμενή, Ηλιόπουλου, Μπούκουρα).

Ο (Δ) απαντά στον (Κ) και εκφράζει την έκπληξή του για την κλήση. Μιλάει στον πληθυντικό και με σεβασμό. (R1)

O (K) του ζητάει επιτακτικά να πει στον ψηλό τον Παναθηναϊκάκια: «οι επόμενοι τρεις που θα πάνε να τους γαμήσει!» (R2)".

Αναγνώστες