Ο Ρωμανός κέρδισε -Με βραχιολάκι θα παρακολουθεί μαθήματα

Συμφωνεί ο ΣΥΡΙΖΑ με την τροπολογία του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου για το ζήτημα του Νίκου Ρωμανού και κάλεσε τον 21χρονο...
να σταματήσει την απεργία πείνας και δίψας που κάνει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για νίκη του Νίκου Ρωμανού, νίκη της δημοκρατίας, αλλά και του κοινοβουλευτισμού.

Οι επικοινωνίες Τσίπρα-Βενιζέλου-Παπούλια-Σαμαρά

Λίγο πριν ξεκινήσει η ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για την τροπολογία για την εξ αποστάσεως φοίτηση των κρατουμένων, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ τηλεφώνησε στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ζητώντας τους να συμβάλουν στην εξεύρεση λύσης. Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε στον κ. Παπούλια: «Κύριε Πρόεδρε, αυτό που προέχει είναι η ανθρώπινη ζωή. Πρέπει να βρεθεί λύση».

Ο Κάρολος Παπούλιας είχε επικοινωνία και με τον πρωθυπουργό, στον οποίο, σύμωνα με πληροφορίες, είπε πως «πρέπει να βρεθεί λύση για τον Ρωμανό με τρόπο ικανοποιητικό».

Η τροπολογία Αθανασίου

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια σήμερα, σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση, κατέθεσε τροπολογία η οποία προβλέπει τη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών σε κρατούμενους φοιτητές με ηλεκτρονική παρακολούθηση (βραχιολάκι), με την προϋπόθεση να έχουν ολοκληρώσει εξ αποστάσεως την επιτυχή παρακολούθηση του 1/3 των μαθημάτων ανά εξάμηνο.

Με απλά λόγια, προβλέπει την παρακολούθηση του εξαμήνου επί ένα δίμηνο εξ αποστάσεως και το υπόλοιπο τετράμηνο, αν τα έχει πάει καλά το προηγούμενο διάστημα, να λαμβάνει εκπαιδευτική άδεια, να φορά βραχιολάκι και να πηγαίνει στο πανεπιστήμιό του.

Μετά την κατάθεση της τροπολογίας ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε διακοπή της συνεδρίασης επί ένα τέταρτο για να μελετήσει την τροπολογία και μόλις ξεκίνησε ξανά ανακοίνωσε ότι συμφωνεί. Η τροπολογία πέρασε και τελικά δεν έγινε ονομαστική ψηφοφορία.

Λίγα λεπτά αργότερα έγινε γνωστό ότι ο Νίκος Ρωμανός σταμάτησε την απεργία πείνας.

Αυτή είναι η τροπολογία που κατέθεσε ο Αθανασίου στη Βουλή:

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου μετά το τέλος της διαδικασίας μιλώντας στα ΜΜΕ είπε «Με πολλές παρατάξεις έχουμε χάσμα. Σήμερα απέδειξε η Βουλή ότι με σύνεση στην πρόταση της Κυβέρνησης για όλους τους κρατούμενους και την αποδοχή της ότι μπορεί να ομονοεί. Μακάρι να το κάνει στην αναθέωρηση του Συντάγματος και στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας».

Αναγνώστες