Παλαιστίνιοι: Το Ισραήλ υπεύθυνο για το θάνατο του υπουργού

Ο θάνατός του έχει προκαλέσει την οργή των Παλαιστινίων, ενώ στο ήδη ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα από το καλοκαίρι στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ, προκαλεί... φόβους για αναζωπύρωση της βίας.,

Το Ισραήλ ευθύνεται για τον φόνο του υψηλόβαθμου παλαιστίνιου αξιωματούχου Ζιάντ Αμπού “Ειν, ο οποίος έχασε τη ζωή του την Τετάρτη μετά από ξυλοδαρμό από ισραηλινούς στρατιώτες στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη υποστήριξε σήμερα Πέμπτη ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Εχάμπ Μπεσάισο στη Ραμάλα.

Ο θάνατός του έχει προκαλέσει την οργή των Παλαιστινίων, ενώ στο ήδη ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα από το καλοκαίρι στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ, προκαλεί φόβους για αναζωπύρωση της βίας.


Τα επεισόδια σημειώθηκαν στη διάρκεια ειρηνικής διαδήλωσης κατά της ισραηλινής εποικιστικής δραστηριότητας κοντά σε χωριό της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

«Μετά τα αποτελέσματα της νεκροψίας, η παλαιστινιακή κυβέρνηση θεωρεί το Ισραήλ εξ ολοκλήρου υπεύθυνο για τον φόνο του Ζιάντ Αμπού “Ειν», δήλωσε ο εκπρόσωπος σε συνέντευξη Τύπου παρουσία του παλαιστίνιου ιατροδικαστή Σάμπερ αλ-Αλούλ που μετείχε στην ιατροδικαστική εξέταση.

Ο Ζιάντ Αμπού “Ειν, υψηλόβαθμος παλαιστίνιος αξιωματούχος, 55 ετών, έχασε τη ζωή του χθες σε επεισόδια που σημειώθηκαν στη διάρκεια ειρηνικής διαδήλωσης κατά της ισραηλινής εποικιστικής δραστηριότητας κοντά σε χωριό της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Αναγνώστες